back to top
32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές. Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Για την κατάσβεσή της πλέον επιχειρούν 135 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων 6 ομάδων δασοκομάντος) με 34 οχήματα, 6 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Κλιμακώνεται ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή μετά το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Η σορός του Νασράλα ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης και είναι άθικτο, όπως δήλωσαν σήμερα μία ιατρική πηγή και μία πηγή ασφαλείας στο Reuters. Αν και η δήλωση που εξέδωσε χθες, η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ή πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές είπαν πως το πτώμα δεν φέρει απευθείας τραύματα και πως φαίνεται ότι αιτία θανάτου ήταν τραύμα το οποίο προκάλεσε η ισχύς της έκρηξης.

Ο στρατός του Λιβάνου κάλεσε σήμερα τους πολίτες να «διατηρήσουν την εθνική ενότητα» και την «κοινωνική ειρήνη» μετά τον θάνατο του Νασράλα.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του Λιβάνου ο υπουργός Πληροφόρησης της χώρας Ζιάντ Μακάρι. “Ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι του αναλογεί, αλλά το ζήτημα δεν είναι και τόσο εύκολο”, σημείωσε ο Μακάρι.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε το Ιράν.

“Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα” τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκαθαρίζει πως “η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων”.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μια εβδομάδα πριν απο τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.

Εκτός Αθηνών ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιοδεύει στην Κρήτη, όπου σήμερα επισκέπτεται Χανιά και Ρέθυμνο. Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη υπεραμύνθηκε του τρίπτυχου πολιτική αυτονομία-ενότητα-ανανέωση που υπηρέτησε με τις πολιτικές του πρωτοβουλίες -όπως είπε -τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Ένα μαζικό, ισχυρό εκλογικό σώμα, θα είναι η κινητήρια δύναμη της επόμενης μέρας, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στην “Κυριακάτικη Κόντρα”.

“Απευθύνομαι σε όσες και όσους πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, για να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές και τους ζητάω να κάνουν επιλογή νίκης για το ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου» τονίζει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο Παύλος Γερουλάνος.

Είναι μια ιστορική στιγμή γιατί οι συγκυρίες ωθούν προς το ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης της στο OPEN η Άννα Διαμαντοπούλου.

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές κάλπες ο Μιχάλης Κατρίνης επισκέπτεται αύριο την εκλογική του περιφέρεια την Ηλεία.

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, καλεί τους πολίτες με δημόσιες τοποθετήσεις της η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5: ΟΦΗ – Παναιτωλικός. Στις 6: Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα