back to top
26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ζημιές σε καμπίνα πυροσβεστικού οχήματος, χωρίς να τραυματιστούν οι πυροσβέστες. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε σύσκεψη  της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Βασίλη Κικίλια. Σε τρεις οικισμούς  ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων .  Συγκεκριμένα ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των Ροδενών, του Πύργου και του Ελληνικού Κορινθίας να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις  προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την πυρκαγιά με ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της  ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να δυσκολεύουν την κατάσταση. 

Συναγερμός για μια νέα φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Κουρτέσι Ανδραβίδας. Για το νέο πύρινο μέτωπο κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή  

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντάιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah.Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη. Οι Χούθι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν πύραυλο στο αεροδρόμιο που έφτανε ο Νετανιάχου όπου αναχαιτίστηκε από τους Ισραηλινούς 

 Η σορός του Χασάν Νασράλα ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης και είναι άθικτή, όπως δήλωσε σήμερα ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας στο Reuters. Αν και η δήλωση που εξέδωσε χθες, η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ή πότε θα γίνει η κηδεία του. 

Νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ ορκίστηκε ο ξάδερφος του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν. 

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο του υψηλόβαθμου ηγέτη της  του Άλι Καράκι ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον επίσης υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ, Ναμπίλ Καούκ. 

«Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να επιτύχει την επιστροφή των κατοίκων του βόρειου τμήματός του με ασφάλεια στα σπίτια τους εξαπολύοντας έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ ή του Ιράν», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στο CNN και πρόσθεσε πως «ο διπλωματικός δρόμος είναι η ορθή πορεία». 

 “Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα” τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκαθαρίζει πως “η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων”.  

 Με ένα άρθρο του στην εφημερίδα “Documento”, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εξελίξεις.  Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι απέρριψε τις εισηγήσεις να διεκδικήσει νομικά τα δικαιώματά του μετά την “έκπτωσή” του από το αξίωμα του προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  δε θα πληγώσω τον λαβωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας θα είναι πολιτικός». 

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου. 

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε νωρίτερα στη συμβολή των οδών Δράμας και Ξανθίππης στον Κολωνό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άντρες ελληνικής καταγωγής διαπληκτίστηκαν για προσωπικές διαφορές και ο ένας πυροβόλησε τραυματίζοντας τον άλλον ελαφρά στην ωμοπλάτη. Στο σημείο εντοπίστηκε ένας κάλυκας ενώ έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης και αναζητείται. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις και εξασφαλίζει για πρώτη φορά στη μεταπολεμική εποχή το προβάδισμα στις σημερινές εκλογές της Αυστρίας, με ποσοστό 29% (+12,9). 

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ μένει μακριά από το 37,5% του 2019 και περιορίζεται στην δεύτερη θέση με 26,2% (-11,3), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPÖ) βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20,7% (-0,5). Ακολουθούν οι φιλελεύθεροι NEOS με 9,1% (+1) και οι Πράσινοι με 8,9% (-5). 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

ΟΦΗ – Παναιτωλικός: 1-2 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος. 2-0 

Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης  

και στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.  

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30 βαθμοί. 

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 8 

Ακολουθεί παράθυρο με θέα και Νάνσυ Αγγελοπούλου  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα