back to top
12 C
Athens
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2024

12 C
Athens
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2024

«Βέλη του Βορρά»: Σφοδρές μάχες μετά τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο

Διαβάστε επίσης

Με την κωδική ονομασία “Βέλη του Βορρά” το Ισραήλ ξεκίνησε τα ξημερώματα σήμερα την χερσαία επίθεση στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου, 18 χρόνια μετά από την αποχώρηση των στρατευμάτων του από την περιοχή.

Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο Ασφάλειας του Ισραήλ εκδίδοντας διαταγή για την «την επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο», και αφού είχαν προηγηθεί βομβαρδισμοί στην περιοχή αλλά και στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση συρράγγων και την διασφάλιση θέσεων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας (IDF), ξεκίνησαν «μια στοχευμένη και περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο εναντίον τρομοκρατικών στόχων και υποδομών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ», ωστόσο οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η επιχείρηση δεν μπορεί μα παραμείνει σε αυτά τα όρια .

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ Ντανιέλ Χαγκάρι εξέδωσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα αγγλικά, στο οποίο υποστηρίζει  ότι το Ισραήλ επιτίθεται σε χωριά μέσα στο Λίβανο, τα οποία η Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει σε στρατιωτικές βάσεις, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ . Ο ιδιος δηλώνει ότι  το Ισραήλ  «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» για να αποφύγει την επανάληψη μιας επίθεση τύπου 7ης Οκτωβρίου « σε οποιοδήποτε σημείο στο εσωτερικό των συνόρων μας ».

 

Στη δήλωσή του ο Χαγκάρι αναφέρει: “Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας διεξάγουν περιορισμένες και στοχευμένες επιδρομές κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ ενάντια στην απειλή που αποτελεί η Χεζμπολάχ για τους αμάχους στο βόρειο Ισραήλ. Αυτές οι εντοπισμένες χερσαίες επιδρομές θα στοχεύουν σε προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτζιμ και κοινότητες κατά μήκος των συνόρων μας.

Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε λιβανέζικα χωριά δίπλα σε ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις, πανέτοιμες για μια επίθεση στο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ είχε προετοιμαστεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χωριά ως ορμητήρια για μια εισβολή τύπου 7ης Οκτωβρίου σε ισραηλινά σπίτια. Η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να εισβάλει στο Ισραήλ, να επιτεθεί στις ισραηλινές κοινότητες και να σφαγιάσει αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Το σχέδιο αυτό το ονόμασαν «Κατάκτηση της Γαλιλαίας».

Εδώ και δεκαετίες, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλούν τον Λίβανο να διασφαλίσει ότι το έδαφός του είναι ελεύθερο από μη κυβερνητικές ένοπλες ομάδες. Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 2006, το οποίο συμφωνήθηκε από το Ισραήλ και τον Λίβανο, απαιτεί να μην υπάρχει ένοπλο προσωπικό, περιουσιακά στοιχεία και όπλα εκτός από αυτά της κυβέρνησης του Λιβάνου και της Unifil στον νότιο Λίβανο.

18 χρόνια μετά το [ψήφισμα] 1701, η Χεζμπολάχ είναι ο μεγαλύτερος μη κρατικός στρατός στον κόσμο και ο νότιος Λίβανος είναι γεμάτος τρομοκράτες και όπλα της Χεζμπολάχ. Εάν το κράτος του Λιβάνου και ο κόσμος δεν μπορούν να απωθήσουν τη Χεζμπολάχ μακριά από τα σύνορά μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε μόνοι μας.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πόλεμός μας είναι με τη Χεζμπολάχ, όχι με το λαό του Λιβάνου. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τους πολίτες του Λιβάνου και λαμβάνουμε μέτρα για να το αποτρέψουμε αυτό. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά [μια] 7η Οκτωβρίου σε κανένα από τα σύνορά μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε οι ισραηλινές οικογένειες να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και σιγουριά.” καταλήγει.

Περίπου 60.000 άνθρωποι στο βόρειο Ισραήλ έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους από τα πυρά ρουκετών της Χεζμπολάχ και άλλων αντι-ισραηλινών δυνάμεων που δρουν στο εσωτερικό του Λιβάνου. Δεκάδες σκοτώθηκαν στο Λίβανο και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν πυροδοτήθηκαν τον περασμένο μήνα βομβητές και ασύρματοι. Αν και δεν έχει αναλάβει άμεσα την ευθύνη, η επίθεση αποδίδεται ευρέως σε ισραηλινή επιχείρηση με στόχο στελέχη της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από το πρωί εξελίσσονται σφοδρές μάχες με τα ένοπλα τμήματα της Χεζμπολάχ ενώ πραγματοποιούνται συνεχώς εκτοξεύσεις βλημάτων από τις θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, προς το βόρειο Ισραήλ. 

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν νωρίς το πρωί στη Μέτουλα και την Αβιβίμ, σε καθεμιά απ’ αυτές τις δύο ζώνες «εντοπίσθηκαν βλήματα προερχόμενα από το Λίβανο», αναφέρεται σε στρατιωτικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα βλήματα «αναχαιτίσθηκαν» και άλλα «έπεσαν» κυρίως σε μη κατοικημένες ζώνες.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέφερε σήμερα  πως στοχοθέτησε ισραηλινά στρατεύματα από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Μέτουλα, με πυρά πυροβολικού, αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά στην ανακοίνωση του Ισραήλ πως άρχισε χερσαία επιδρομή στο Λίβανο.

Οι IDF υποστηρίζουν ότι οι στόχοι είναι χωριά κοντά στα σύνορα που αποτελούν άμεση απειλή για τις ισραηλινές κοινότητες στα βόρεια της χώρας.

Σε μήνυμά του ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, λέει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες» για τη χερσαία επιχείρηση με κωδική ονομασία «Βέλη του Βορρά». Σημειώνεται πως, οι επίγειες δυνάμεις υποστηρίζονται από την Πολεμική Αεροπορία και δυνάμεις του πυροβολικού.

Τι μεταδίδουν τα ευρωπαϊκά και ισραηλινά ΜΜΕ 

Οι πρώτες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εξελίσσεται στην περιοχή των ισραηλινών επιχειρήσουν δίνουν οι ξένοι και οι Λιβανέζοι απεσταλμένοι στην περιοχή . Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian μέχρι στιγμής το επίκεντρο της ισραηλινής επιχείρησης φαίνεται να είναι μια σειρά χωριών στην περιοχή των συνόρων βόρεια των ισραηλινών συνοριακών κοινοτήτων Metula, Kfar Giladi και Misgav Am.

Τα σύνορα σε αυτό το σημείο, βόρεια της πόλης Kiryat Shimona, είναι εκτεθειμένα από τρεις πλευρές και σε ορισμένα σημεία καλύπτονται με ψηλές δασωμένες κορυφογραμμές. Πέρα από την περιοχή αυτή υπάρχει μικρή πεδιάδα που οδηγεί προς την πόλη Marjayoun (κάποτε το αρχηγείο του συμμαχικού με το Ισραήλ στρατού του Νότιου Λιβάνου).

Σύμφωνα με Λιβανέζους ανταποκριτές στην περιοχή, τα χωριά στη βόρεια πλευρά των συνόρων δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σφοδρή επίθεση από πυρά ισραηλινού πυροβολικού και πολυβόλων από την περιοχή της Metula.

Περισσότερες, αν και ασαφείς, λεπτομέρειες έδωσε η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, η οποία ανέφερε ότι οι IDF «έκαναν ελιγμούς σε διάφορα χωριά στον ανατολικό τομέα του Λιβάνου την Τρίτη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χεζμπολάχ διαθέτει τρομοκρατική υποδομή. Συμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα το πυροβολικό των IDF έβαλε επίσης στην περιοχή, με στόχο να καταστρέψει την τρομοκρατική υποδομή, να σκοτώσει τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και να διακόψει την τρομοκρατική δραστηριότητα».

Οι στόχοι της «περιορισμένης επιχείρησης», όπως την περιγράφει το Ισραηλ είναι, σχολιάζει ο Guardian, σε μεγάλο βαθμό ασαφείς. Σε προηγούμενους πολέμους και επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης Litani το 1978, της ισραηλινής εισβολής και κατοχής του Λιβάνου τη δεκαετία του 1980 έως το 2000 και του δεύτερου λιβανέζικου πολέμου το 2006, το Ισραήλ δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει μόνιμα κέρδη από τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άλλα μέρη του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών εκρήξεων που σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού και ενός πλήγματος με στόχο τον προσφυγικό καταυλισμό Ain el-Hilweh στη Σιδώνα, όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι φέρονται να σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σε πλήγμα εναντίον μέλους του παλαιστινιακού κινήματος Φατάχ.

Προειδοποίηση των ΗΠΑ προς το Ιράν

Μερικές ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωνε  και αυτη πως άρχισαν «περιορισμένες» χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν δήλωσε πεισμένος, όπως και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γιοάβ Γκάλαντ, για την «ανάγκη» να «καταστραφούν οι υποδομές επίθεσης» της Χεζμπολάχ, καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πως διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της επικράτειας του Λιβάνου εναντίον του σιιτικού κινήματος.

Ο Οστιν προειδοποίησε ταυτόχρονα το Ιράν εναντίον ενδεχόμενης «απευθείας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ», υπογραμμίζοντας τις «σοβαρές συνέπειες» που θα είχε τέτοια κίνηση για την Τεχεράνη, όπως αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο στρατηγός ε.α. έκανε τα σχόλια αυτά σε συνδιάλεξη που είχε το βράδυ με τον Γκάλαντ. Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν στην ανάγκη να καταστραφούν οι υποδομές επίθεσης κατά μήκος των συνόρων, ώστε να είναι εγγυημένο ότι η λιβανική Χεζμπολάχ δεν θα είναι σε θέση να διαπράξει επιθέσεις του τύπου αυτών της 7ης Οκτωβρίου εναντίον κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο Οστιν κρίνει ταυτόχρονα πως «είναι απαραίτητη διπλωματική επίλυση» ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμάχων σε «αμφότερες τις πλευρές των συνόρων».

Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις για την άμυνα του Ισραήλ 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν  στέλνει «λίγες χιλιάδες» επιπλέον στρατιώτες στη Μεση Ανατολή όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο το βράδυ της Δευτέρας. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι οι πρόσθετες δυνάμεις θα ενισχύσουν την ασφάλεια για τους 40.000 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραηλ . Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η Σαμπρίνα Σινγκ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει πολλαπλές μοίρες μαχητικών αεροσκαφών. Άλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αυτά θα περιλαμβάνουν μαχητικά F-15, F-16 και F-22, καθώς και επιθετικά αεροσκάφη A-10, ενισχύοντας σημαντικά την αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος εκτίμησε ότι ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 3.000.

Η αυξημένη παρουσία των δυνάμεων των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει και πολλά πολεμικά αεροσκάφη και μοίρες επιθετικών μαχητικών, δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ.

Και δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ εν πλω προς τη Μέση Ανατολή

Οι ενισχύσεις των ΗΠΑ περιλαμβάνουν μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-15E, F-16 και F-22 και επιθετικά αεροσκάφη A-10, καθώς και το προσωπικό που απαιτείται για την υποστήριξή τους. Τα μαχητικά επρόκειτο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό να αντικαταστήσουν τις μοίρες που ήταν ήδη εκεί, αλλά τώρα θα παραμείνουν όλα εκεί για να διπλασιάσουν την αεροπορική ισχύ.

Την Κυριακή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε ότι παρατείνει προσωρινά την ανάπτυξη της ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln και τα πολεμικά αεροσκάφη που φέρει. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο η ομάδα κρούσης του USS Abraham Lincoln θα παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής για περίπου έναν μήνα.

Ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS Harry S. Truman, απέπλευσε από τη Βιρτζίνια την περασμένη εβδομάδα και πλέει προς την Ευρώπη κατευθυνόμενο προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου αναμένεται να φθάσει την επόμενη εβδομάδα.

Το Ιράν «δεν θα αναπτύξει στρατεύματα σε Λίβανο και Γάζα»

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα πολεμήσει τους «εχθρούς» του και θα τους «εξαλείψει» όπου και αν βρίσκονται. Δεν υπάρχει «καμιά τοποθεσία στη Μέση Ανατολή όπου δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ», επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Το Ιράν έκανε σαφές πως δεν θα αναπτύξει στρατεύματα στον Λίβανο ή στη Λωρίδα της Γάζας για να αναμετρηθούν με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κρίνοντας πως «οι κυβερνήσεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχουν την απαραίτητη δυναμικότητα και ισχύ για να αντιμετωπιστεί η επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος».

18 χρόνια μετά 

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στο γεγονός ότι έχουν περάσει ακριβώς 18 χρόνια από την αποχώρηση των IDF από τον νότιο Λίβανο. Ήταν 1η Οκτωβρίου του 2006, όταν τα περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν από την περιοχή μετά από έναν πολύμηνο πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ .

Ρουκέτες από τον νότιο Λίβανο συνέχισαν καθ ολη τη διάρκεια της ωυχτας να εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι «εχθρικοί στόχοι» αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Δαμασκό, κάνοντας λόγο για εκρήξεις. Επίσης, εκτοξεύτηκαν ρουκέτες σε στρατιωτική βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

Εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλ στο εδαφος του Λιβάνου ξεκίνησαν παρότι ηγέτες σε διεθνές επίπεδο καλούν συνεχώς σε αποκλιμάκωση, μπροστά στον κίνδυνο «ολοκληρωτικού πολέμου» στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε «χερσαία εισβολή» του Ισραήλ στον Λίβανο. Παρών στη Βηρυτό, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό κάλεσε επίσης το Ισραήλ να «απόσχει από οποιαδήποτε χερσαία επιδρομή» στο λιβανικό έδαφος και να κλείσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Πρέπει να αποφευχθεί» οποιαδήποτε νέα ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση στον Λίβανο, έκρινε επίσης ο απερχόμενος επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά και της Βρετανίας, ανακοίνωσαν πτήσεις για την εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων τους από τον Λίβανο. Η Γαλλία ανακοίνωσε πως στέλνει ελικοπτεροφόρο/αποβατικό πλοίο για την περίπτωση που χρειαστούν στρατιωτικές επιχειρήσεις ώστε να απομακρυνθούν εσπευσμένα Γάλλοι πολίτες στον Λίβανο.

Λόγω της «έντασης των μαχών», ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες πως οι κυανόκρανοι που είναι ανεπτυγμένοι στον Λίβανο δεν είναι σε θέση πλέον να εκτελούν περιπολίες στην μπλε γραμμή.

Ο απολογισμός των χθεσινών ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στον Λίβανο ανήλθε σε 95 νεκρούς, ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τη δράση τους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ερειπωμένη έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο πολέμου, ωστόσο η ένταση των επιχειρήσεων εκεί έμοιαζε να μειώνεται τις τελευταίες μέρες.

Ομως τουλάχιστον έντεκα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε βομβαρδισμό με στόχο κατοικία στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ (κεντρικά), δήλωσαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ξέσπασε με έναυσμα την έφοδο της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα των ισραηλινών αρχών, που συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν στον παλαιστινιακό θύλακο.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 97 συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια παλαιστινίων ενόπλων στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς, στην εξουσία στον θύλακο από το 2007, κίνημα που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έκτοτε έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 41.615 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι αριθμοί του οποίου θεωρούνται αξιόπιστοι από τον ΟΗΕ, και έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο περίπου 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Πηγή: Reuters,  The Guardian, ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα