Στο πρότυπο του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία περιέγραψε τη φυσιογνωμία του κόμματος της Νέας Αριστεράς ο βουλευτής της, Νάσος Ηλιόπουλος, με ζητούμενο να πρωταγωνιστήσει στη συγκρότηση ενός χώρου διαλόγου έναντι της Δεξιάς.
«Απέναντι στη λεηλασία της χώρας από τις δεξιές πολιτικές και την ακρίβεια που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, η Νέα Αριστερά απορρίπτει την πολιτική του μέσου όρου και το νέο δικομματισμό. Ο δικός μας οδικός χάρτης βασίζεται σε αριστερές προτάσεις με μαχητική αντιπολίτευση και ενωτική λογική, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λαϊκού Μετώπου του Μελανσόν» τόνισε στον Αθήνα 984 και στους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη, με αφορμή το 1ο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.
Σε ερώτηση αν αισθάνεται δικαιωμένος από την προβληματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον δρόμο της αποχώρησης που επέλεξε μαζί με άλλα στελέχη, επισήμανε ότι λίγη σημασία έχει κάτι τέτοιο πάνω στα συντρίμμια που άφησαν οι εξελίξεις για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, στους οποίους απευθύνεται το κόμμα.
«Διαγνώσαμε ορθά την πορεία που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και επιλέξαμε ένα δρόμο αρχών, γιατί η Δημοκρατία κερδίζει όταν καθένας κάνει ό,τι πιστεύει και το υπηρετεί» είπε.
Κληθείς να καταθέσει τη δική του ανάγνωση αναφορικά με το λόγο για τον οποίο η Νέα Αριστερά δεν έχει κατορθώσει να επωφεληθεί- στο βαθμό που θα ήθελε – από το ακραία συγκρουσιακό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως ο πολιτικός χρόνος δεν μπορεί να καθοριστεί βάσει των οποιονδήποτε επιλογών, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει τη Νέα Αριστερά, η οποία υπήρξε κομμάτι του.
«Δεχθήκαμε μεγάλες επιθέσεις για την κριτική μας, καθώς βλέπαμε την εκφυλιστική πορεία που ακολουθούσε, σε έναν δρόμο απαξίωσης με προσωπικές ύβρεις εναντίον μας, αλλά και δεξιάς μετατόπισης».
Ως βασικά σημεία με στόχο την επανεκκίνηση της Αριστεράς, εστίασε στην οικονομία και στην Υγεία, με αιχμές κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ .
«Δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκη και να έλθει κάποιος άλλος που δεν θα παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο και την ηγεσία του Στρατού.. Είναι κρίσιμο ζητήματα, αλλά όχι τα μοναδικά. Κομβικής σημασίας θέματα αποτελούν για εμάς η οικονομική πολιτική και το Σύστημα Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο προτείναμε: πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, διπλασιασμό του μισθού των γιατρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πολιτικής, πρέπει πρώτα να τελειώσει ο κλαυσίγελως, να δούμε τι θα μείνει όρθιο και μετά να διερευνήσουμε αν υπάρχει πεδίο συζήτησης».