Είναι ευρέως γνωστό ότι η ζάχαρη σε υπερβολικές ποσότητες δεν κάνει καλό στον οργανισμό. Η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος συγκαταλέγονται στους άμεσους και πιο κοινούς κινδύνους που ενέχει η καθημερινή και υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.
Αυτό σημαίνει ότι η μείωσή της συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και σίγουρα θα επωφεληθείτε πολλαπλά στο μυαλό και το σώμα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι αλλαγές θα είναι εμφανείς στον οργανισμό σας, όπως η βελτιωμένη διάθεση, η υγεία του δέρματος, τα γερά δόντια, η ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας, και οι καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.
Φυσικά δεν είναι όλα τα σάκχαρα επιβλαβή για την υγεία. Τα φυσικά σάκχαρα όπως η γλυκόζη στο ψωμί, η φρουκτόζη στα φρούτα (και πολλά λαχανικά) και η λακτόζη στο γάλα παρέχουν ενέργεια, αλλά προσφέρουν επίσης γεύση.
Είναι σημαντικό να καταναλώνετε αυτές τις τροφές για να προσλαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μέταλλα, τις φυτικές ίνες και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην αργή απορρόφηση της ζάχαρης, ώστε να αποφευχθεί η ραγδαία και απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας.
Αυτό που καλό θα ήταν να αποφεύγετε είναι τα πρόσθετα σάκχαρα που εισάγονται σε τρόφιμα ή ροφήματα κατά την επεξεργασία ή το μαγείρεμα. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ συνιστά τον περιορισμό της κατανάλωσής τους στα 50 γραμμάρια την ημέρα.
Αν, λοιπόν, μειώσετε τη ζάχαρη θα απολαύσετε πολλαπλά οφέλη. Το σώμα, η υγεία και η διάθεσή σας θα αλλάξουν προς το καλύτερο.