Η βελτίωση της διατροφής σας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη υπόθεση ή να μοιάζει με τιμωρία. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Harvard, συχνά η αλλαγή γίνεται πιο εύκολη αν επικεντρωθείτε στις τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας, αντί να σκέφτεστε τι πρέπει να αφαιρέσετε.
Οι καθηγητές προτείνουν πέντε βασικές τροφές που προάγουν την υγεία και τη μακροζωία. Πρώτα, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Πλούσια σε βιταμίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Δεύτερο, τα μύρτιλα, γεμάτα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, ιδανικά για smoothies ή ως συνοδευτικό στο γιαούρτι. Τρίτο, οι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα και καρύδια, πηγή υγιεινών λιπαρών και βιταμίνης Ε, που καταναλώνονται καλύτερα ανάλατοι και σε μικρές ποσότητες.
Και τέταρτο, το γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά που φροντίζουν το έντερο. Αν θέλετε γεύση, προσθέστε φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Η διατροφή σας, λοιπόν, μπορεί να γίνει ένα καθημερινό δώρο στην υγεία σας, χωρίς στερήσεις, μόνο με απλές, θρεπτικές επιλογές.



