back to top
22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με αυξημένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τη διεξαγωγή συνεδρίου από 1 εως 3 Νοεμβρίου και εκλογή νέας ηγεσίας στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου ο επαναληπτικός γύρος.  

Συνολικά 112 ψήφους έλαβε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας , 62 η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη , 9 η πρόταση του Παύλου Πολάκη ενώ υπήρξαν και δύο λευκά. Ακόμη δεν πέρασε η πρόταση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκου Παππά για καταστατικό συνέδριο.  

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ παρέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά με το ερώτημα της διαγραφής από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε την παραπομπή του βουλευτή με επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, επικαλούμενος τα άρθρα 20 και 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την παραπομπή του κ. Σαλμά – ο οποίος είναι μεταξύ των 11 βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραψαν την ερώτηση για τα “κόκκινα δάνεια”- συνιστούν δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις με τις οποίες αναφέρθηκε και σε “φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν σε κυλικεία Υπουργείου. 

 Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο απόψε, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο. «Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού. Λίγο νωρίτερα, ο IDF ανέφερε ότι περίπου «180 στόχοι και χιλιάδες εκτοξευτές ρουκετών έχουν καταστραφεί μετά από μια σειρά πλήγματα στο νότιο Λίβανο σήμερα το απόγευμα. 

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο IDF πρόσθεσε ότι εντόπισε επίσης περίπου 90 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ. 

 Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός για τις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.      

Τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας (Great Sea Interconnector) συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το Σάββατο σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για κοινή συνάντηση Κύπρου-Γαλλίας-Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων 

 Στον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης κατέληξαν σήμερα Σάββατο  οι πολυήμερες διαβουλεύσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες και κόμματα ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο όρισε ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν. Ο κεντροδεξιός Ζαν-Νοελ Μπαρό, από το κόμμα MoDem, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Αντουάν Αρμάν, από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας. 

Περισσότερες από 20 πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν  ως αύριο το βράδυ επί της οδού Αθηνάς, στο τμήμα από την Ερμού έως την Ευριπίδου, στο πλαίσιο του This is Athens – CityFestival, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Αναλυτικά οι δράσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα υπάρχει στην οδό Αθηνάς, μεταξύ Ερμού και Ευριπίδου, σε όλο το μήκος των οδών, Καραγιώργη Σερβίας, Περικλέους, Αθηναΐδος, και Αγ. Ειρήνης, όπως και στην πλατεία Ασωμάτων και την άνοδο της Ερμού.    

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν στις   

Βόλος- ΠΑΟΚ:   1-4 

Άρης – Ολυμπιακός  2-1 

Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης.  1-1  

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική ομάδα των νεανίδων υδατοσφαίρισης  Κ18, που διεξάγεται στην Κίνα . Τα κορίτσια μας νίκησαν 13-8 τις ΗΠΑ στον ημιτελικό,  και αύριο το πρωί  θα διεκδικήσουν τον τίτλο, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Ουγγαρία. 

Και ο καιρός..   

Γενικά αίθριος με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα