back to top
22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να επιβεβαιωθεί η βούληση για διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται στις 7 παρά 20 το απόγευμα ώρα Ελλάδος με τον Τούρκο Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για την έκτη συνάντηση των δύο ηγετών αφότου ξεκίνησε- πέρυσι τον Ιούλιο από το Βίλνιους της Λιθουανίας- η προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο χωρών και για την τρίτη συνάντηση μέσα στο 2024. Αναμένεται να γίνει επισκόπηση της πορείας των διμερών σχέσεων, ενώ στην ατζέντα θα περιλαμβάνεται επίσης το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη και τριμερής συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν με θέμα την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου.

 

Στην διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την ΚΟ της Νεας Δημοκρατίας -μετά από καταγγελίες του για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας- αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. “Το δημόσιο συμφέρον εξαρτάται από την ευρύτερη συμμετοχή συνυποψηφίων πλειοδοτών. Δεν είναι πλειοδοτικός ένας δημόσιος διαγωνισμός όταν δεν υπάρχουν τουλάχιστον δυο υποψήφιοι. Ο κ. Σαλμάς έκανε κάποιες επισημάνσεις και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τις ξανασκεφτεί., είπε ο κ. Τζαβάρας.

 

Βολές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη -μέσω του Αθήνα 984- κατά του Στεφανου Κασελλάκη ο οποίος χθες ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος , με την φράση “Είμαι εδώ”. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τον χαρακτήρισε λίγο για την πολιτική, έκανε λόγο για κατάντια και ευτελισμό και τον εγκάλεσε ότι λειτουργώντας περισσότερο ως celebrity κατάφερε να στρέψει εναντίον του ακόμη κι όσους τον στήριξαν όπως ο Παύλος Πολάκης κι ο Σωκράτης Φάμελλο. Ο κ. Σπίρτζης ανέδειξε επίσης το αίτημα για επαναφορά της πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από συγκρότηση Κεντροαριστερού φορέα εκφράζοντας τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προανήγγειλε τη φυγή του από το κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του κ. Κασσελάκη.

 

Το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα απονεμηθεί στον Αλέξη Τσίπρα -με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών- στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Τεχνοπολης Μιλτιάδης Εβερτ εντός του “Αθήνα 984”.

 

Ανάποδα μετράει ο χρόνος για την αποψινή τηλεμαχία μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι θεματικές ενότητες. Κατά τη διάρκεια του debate θα έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν 5 φορές ερώτηση σε διαφορετικό συνυποψήφιο-α και σε διαφορετική θεματική ενότητα έχοντας τη δυνατότητα να επανέλθουν με ερώτηση και ανταπάντηση. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί απευθείας και από τον Αθήνα 984

 

Τουλάχιστον 492 νεκροί – ανάμεσά τους 35 παιδιά – και 1.645 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός από τις ισραηλινές επιδρομές κατά την διάρκεια της νύχτας στον λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι εκτοπισμένοι.

Το Τελ Αβίβ συνεχίζει να βομβαρδίζει και τη Γάζα, όπου τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι κατά τις χθεσινές επιδρομές σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός τρομοκρατών της Χεζμπολάχ.

Να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες συνέστησε στους πολίτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με τους πολίτες αλλά με τη Χεζμπολάχ.

 

Γαλλία και Αίγυπτος ζήτησαν να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κατάσταση στον Λίβανο.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», προειδοποίησε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν «στέρεες ιδέες» για την αποκλιμάκωση, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η Ουάσιγκτον τάσσεται εναντίον χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.

 

Να ληφθούν διεθνή μέτρα ζητάει η Άγκυρα και καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο.

 

Η Κίνα καταδίκασε τις επιθέσεις που γίνονται “αδιακρίτως”, όπως τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι σε συνάντηση με τον ομόλογό του του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

 

Στην εκτίμηση ότι βρισκόμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ, σε αυτά που ήθελε να πετύχει το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας προχώρησε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Σωτήρης Σέρμπος, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, λέγοντας ότι το κλειδί βρίσκεται στο τι θα κάνει το Ιράν το οποίο δείχνει ότι θέλει να αποφύγει περιφερειακό πόλεμο. “Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον πρέπει να μας απασχολήσει ότι την ΕΕ δεν την λαμβάνει κανείς υπόψη” υπογράμμισε.

 

Ξεμπλοκάρουν με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης χιλιάδες “παγωμένες’ μεταβιβάσεις ακινήτων.

Προβλέπεται πως οι πολιτικοί μηχανικοί θα μπορούν να διορθώνουν συμβόλαια και πράξεις σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, χωρίς να απαιτείται η εμπλοκή προηγούμενων ιδιοκτητών, γειτόνων ή διαχειριστών.

 

Σε τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά σήμερα η Hellenic Train λόγω στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, από τις έξι το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.

 

Χωρίς τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων θα είναι οι ασθενείς και οι γιατροί όλης της χώρας από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής έως και την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ.

 

26 ακόμα άνθρωποι βρέθηκαν σώοι σε ακτή της Σάμου ανεβάζοντας των αριθμό των διασωθέντων από το χθεσινό ναυάγιο φουσκωτού στη θαλάσσια ακτή του Αγίου Ισιδώρου στους 31αν. Ανάμεσα στους διασωθέντες και ο διακινητής και χειριστής του σκάφους ο οποίος συνελήφθη. Συνεχίζονται οι έρευνες για ενδεχόμενο εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων. Χθες ανασύρθηκαν 4 σοροί.

 

Ανοίγουν οι εγγραφές για την ακαδημία εκμάθησης αθλημάτων του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ προσφέροντας στα παιδιά της πόλης άλλη μια δημιουργική απασχόληση.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιή συννεφιά το πρωί. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 29 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα