back to top
23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από το πρωί της Κυριακής (29/9) σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας με το 112 να έχει στείλει μηνύματα για εκκένωση  σε διάφορους οικισμούς στην περιοχή.  Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς η φωτιά έχει αποκτήσει τεράστιο μέτωπο, ενώ στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ.Στο σημείο επιχειρούν 289 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 98 οχήματα ενώ νωρίτερα ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 

Δεν απειλεί, μέχρι τώρα, κάποια κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή ‘Ανω Κουρτέσι, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία. 

 Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.. Σε σύσκεψη της Πολιτικής προστασίας προέδρευσε νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας. 

 Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου. «Είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας μετά την εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ, αφήνοντας την φιλοϊρανική παραστρατιωτική οργάνωση χωρίς ηγετική ομάδα. 

  Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντέιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη. 

Η σορός του Χασάν Νασράλα ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης και είναι άθικτή, όπως δήλωσε σήμερα ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας στο Reuters. Νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ ορκίστηκε ο ξάδερφος του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν. 

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο του υψηλόβαθμου ηγέτη της  του Άλι Καράκι ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον επίσης υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ, Ναμπίλ Καούκ. 

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό έφτασε απόψε στον Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Μπαρό είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος ξένης χώρας που επισκέπτεται τη Βηρυτό μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας θα έχει αύριο επαφές με πολλούς Λιβανέζους αξιωματούχους και στελέχη του ΟΗΕ στη χώρα. 

 “Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα” τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκαθαρίζει πως “η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων”.  

 Με ένα άρθρο του στην εφημερίδα “Documento”, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εξελίξεις.  Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι απέρριψε τις εισηγήσεις να διεκδικήσει νομικά τα δικαιώματά του μετά την “έκπτωσή” του από το αξίωμα του προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  δε θα πληγώσω τον λαβωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας θα είναι πολιτικός». 

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου. 

Συνελήφθη 45χρονος που νωρίτερα δραπέτευσε από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Ο 45χρονος κρατούνταν στο προσωρινό κρατητήριο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές. Την ώρα που αστυνομικοί, επιχείρησαν να βάλουν έναν άλλο κρατούμενο το προσωρινό κρατητήριο, ο 45χρονος κατάφερε και έφυγε. 

 Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις και εξασφαλίζει για πρώτη φορά στη μεταπολεμική εποχή το προβάδισμα στις σημερινές εκλογές της Αυστρίας, με ποσοστό 29% (+12,9). 

Με καταμετρημένο το 77% των ψήφων , το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ μένει μακριά από το 37,5% του 2019 και περιορίζεται στην δεύτερη θέση με 26,2% (-11,3), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPÖ) βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20,7% (-0,5). Ακολουθούν οι φιλελεύθεροι NEOS με 9,1% (+1) και οι Πράσινοι με 8,9% (-5). 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

ΟΦΗ – Παναιτωλικός: 1-2 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος. 2-0 

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1 

 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. 1-0 στο 32’ 

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30 βαθμοί. 

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 11 

Για τη συνέχεια Μαρίνα Χαρίτου και αυτοσχεδιασμοί  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα