back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοιου βρίσκονται στο τραπέζι της πρωινής σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό μετά την καλπάζουσα αύξηση των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 05.00 το πρωί και καθολική χρήση μάσκας σε περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό. Στις 12 και μισή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες.

Αναμένεται επίσης να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει και μήνυμα προς τους πολίτες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα αυτό κατά την συνάντηση που θα έχει στις 11 το πρωί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τακτικής μηνιαίας επαφής.

Στους 536 ανέρχονται οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταία θύματα, ένας 86χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και ένας 74χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Στα 865 τα νέα κρούσματα στη χώρα χθες με τους επιστήμονες να βλέπουν κοντά το ενδεχόμενο των τετραψήφιων αριθμών κρουσμάτων . 86 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Μετά την Κοζάνη, σε καραντίνα μπαίνει από αύριο στις 6 το πρωί και η Καστοριά. Άλλες 4 περιφερειακές ενότητες, -της Θεσσαλονίκης, της Βοιωτίας, της Λάρισας και των Σερρών, άλλαξαν χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και βρίσκονται μαζί με την Αττική σε πορτοκαλί συναγερμό επιπέδου 3.

Την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τουλάχιστον 14 ημέρες των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα στην Ισπανία. Τις 26 χιλιάδες έφτασαν τα ημερήσια κρούσματα στη Γαλλία, ρεκόρ και στη Γερμανία, με πάνω από 11.000 μολύνσεις.

Σοκ προκαλεί η αυτοκτονία του 41χρονου ιδιοκτήτη οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, τα δύο σε εργαζόμενους και το ένα σε ηλικιωμένη τρόφιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσούσε και ο ίδιος, ενώ σε σημείωμά του φέρεται να έγραψε πως νικήθηκε από τον κορωνοιό,.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου ενός από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Όπως επιβεβαιώθηκε, ο 28χρονος ήταν γιατρός από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και πέθανε λόγω επιπλοκών από τον ιό. Όπως αποκάλυψε ωστόσο μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης , ο 28χρονος ήταν στην ομάδα των εθελοντών που τους χορηγούσαν το placebo.

Εννέα άνθρωποι πέθαναν την τελευταία εβδομάδα στη Νότια Κορέα μετά τον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης, ανακοίνωσαν οι αρχές, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθεί ότι οι θάνατοι συνδέονται με το εμβόλιο, καθως βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έρευνες.

Με αντι – Navtex απαντά η Ελλάδα στη navtex που εξέδωσε αργά το βράδυ η Τουρκία, με την οποία παρατείνει ως τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου την αποστολή του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική ναυτική οδηγία τονίζει ότι η τουρκική αφορά «μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» και είναι «παράνομη» διότι η περιοχή που εκτείνεται «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Η νέα Navtex της Άγκυρας περιλαμβάνει περιοχές κατά μήκος των τουρκικών ακτών από το ύψος του Καστελόριζου και φτάνει έως τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Τις προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας συμπληρώνουν οι προκλητικές δηλώσεις. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk, ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης.

Αύριο ξεκινάει η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.

Εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση που θα ξεκινήσει σε λίγο ενδέχεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Συνεχίζεται σε μία ώρα η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πιθανότατα σήμερα το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο ζήτημα αναστολής της εκτέλεσης ποινών, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε χθες στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα ώστε να χορηγηθούν αναστολές σε όλους τους ενόχους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Αυξάνονται οι ενδείξεις, ότι η ναυτιλιακή οικονομία μπορεί να ξεπεράσει την κρίση από την πανδημία………

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια αναμένονται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα