back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού ανακοινώνει στις 7:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος προανήγγειλε στη συνάντησή του, νωρίτερα, με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι “τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων”. “Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αυτήν την ώρα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας. Όλες τις τελευταίες πληροφορίες μας μεταφέρει ο Απόστολος Χονδρόπουλος…

Μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της πόλης, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Κλειστές οι Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμαλίας. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες ζητούν μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις.

Στους 536 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα, καθώς κατέληξαν άλλοι ηλικιωμένοι – 86 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Μετά την Κοζάνη, σε lockdown μπαίνει από αύριο στις 6:00 το πρωί και η Καστοριά. Στο μεταξύ, άλλοι 4 νομοί της χώρας, αυτοί της Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, άλλαξαν χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και βρίσκονται, πλέον, σε “πορτοκαλί” συναγερμό επιπέδου 3. Ιδιαίτερα αυξητική, κατά 500%, εξακολουθεί να καταγράφεται η συγκέντρωση του γονιδιώματος του Covid-19 στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με μετρήσεις διεπιστημονικής ομάδας ερευνητών του ΑΠΘ.

Σε λίγη ώρα, εκτός απροόπτου, ανακοινώνει το δικαστήριο την απόφασή του για αναστολή ή μη των ποινών των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα, οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη, αφού πρώτα διαβάστηκαν στο δικαστήριο τα δύο βουλεύματα σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους στον Γιάννη Λαγό. Όσον αφορά το αίτημα που υπέβαλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης, απορρίφθηκε από την Έδρα, με τη σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως, καθώς έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Με αντι – Navtex απαντά η Ελλάδα στη Navtex που εξέδωσε αργά το βράδυ η Τουρκία, με την οποία παρατείνει ως τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου την αποστολή του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι η νέα τουρκική Navtex περιλαμβάνει περιοχές κατά μήκος των τουρκικών ακτών από το ύψος του Καστελόριζου και φτάνει έως τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου. “Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης”, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Ξεκινάει αύριο η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο πτωχευτικό κώδικα. Ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ απερρίφθησαν κατά πλειοψηφία οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβάλει η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Το λόγο στη σημερινή συνεδρίαση θα λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων, με σημαντικότερη εκείνη που ορίζει σαφώς ότι το ακατάσχετο για οφειλές ανέρχεται σε 1.250 ευρώ, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να αντιδρά στο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι αποτελεί το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στην ανάκληση της σοκολάτας γάλακτος MAX PERRY σε συσκευασία 100 g, με ημερομηνία λήξης τις 19 Ιουνίου του 2021 προχώρησε ο ΕΦΕΤ, λόγω της παρουσίας αλλεργιογόνου ουσίας, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα