back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

SNF Nostos Run, το βράδυ της 25ης Αυγούστου

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Τρέχουμε για όσους έφυγαν, αλλά θα είναι για πάντα δίπλα μας. Τρέχουμε προς το μέλλον, έχοντας πάντα στο μυαλό μας από πού ξεκινήσαμε. Τρέχουμε για καλό σκοπό, τρέχουμε από κοντά» πραγματοποιείται στις 25 Αυγούστου ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF Nostos Run,του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη όλων των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία. 

Ο φετινός αγώνας θα είναι ξεχωριστός, διαμηνύουν οι διοργανωτές, χωρίς νικητές, χωρίς απονομές, με μέγιστο έπαθλο τη συμμετοχή και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εις μνήμην όλων αυτών που δεν θα ξεχαστούν, θυμίζοντάς μας πως παρά τις απώλειες η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να συνεχίζει και πως παρά τις δυσκολίες δεν σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε. Οι οργανισμοί που θα ενισχυθούν είναι οι εξής: ARTOGETHER – Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία και Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π. Με τη συνεισφορά του ΙΣΝ, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές των δρομέων θα τριπλασιαστεί και θα δοθεί ως δωρεά στους οργανισμούς.

Ο αγώνας

Στις 25 Αυγούστου 2021, όσοι αγαπούν το τρέξιμο θα συναντηθούν και πάλι κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας για το SNF Nostos Run, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Ο αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 10 και των 6 χλμ., καθώς και διαδρομή 1 χλμ. για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τους δρομείς να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Συγγρού, να τερματίζουν στο ΚΠΙΣΝ. Ο SNF Nostos Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

Με στόχο τη διοργάνωση ενός ασφαλούς και παράλληλα απολαυστικού αγώνα, ο φετινός SNF Nostos Run θα υποδεχθεί έως 5.000 δρομείς (2.500 σε κάθε διαδρομή των 10k και 6k), καθώς και αθλητές των Special Olympics (1k). Διενεργώντας πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές, η συμμετοχή στον αγώνα σε ποσοστό 75% θα είναι εφικτή σε δρομείς που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (με πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση) ή βεβαίωση νόσησης (τους τελευταίους 6 μήνες), ενώ για το υπόλοιπο 25% η συμμετοχή θα είναι ανοιχτή σε δρομείς που θα επιδείξουν αρνητικό PCR ή Rapid test (72 και 48 ωρών αντίστοιχα).

Οι προεγγραφές έχουν ανοίξει. Πραγματοποιείστε τη έγγραφή σας εδώ

Διοργανωτές

O SNF Nostos Run πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η οποία καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα, στο πλαίσιο του SNF Nostos. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ SNF Nostos, (25 – 29 Αυγούστου, 2021), στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται και ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF Nostos Run, εδώ.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα