back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επαφές Ν. Δένδια με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων

Διαβάστε επίσης

Με βασικό γνώμονα το μεταναστευτικό πρόβλημα και απειλές κατά της ασφάλειας αλλά και της κλιματικής αλλαγής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σειρά συναντήσεων χθες με ομολόγους του από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Δυτικής Αφρικής, στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Δυτικής Αφρικής είναι χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Είναι χώρες οι οποίες βρίσκονται κοντά στο Σαχέλ, δηλαδή περιοχή στην οποία αναπτύσσονται απειλές κατά της ασφάλειας και υπάρχει διέλευση μεταναστών» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας μετά την ολοκλήρωση των επαφών του για να προσθέσει ότι «υπ’ αυτήν την έννοια η διαρκής επαφή μαζί τους, η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων της ασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά, βεβαίως, και την Ελλάδα».

Ο κ Δένδιας είχε επίσης σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της ελληνικής διπλωματίας για επαφές με χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει αφενός μεν κοινή αντίληψη πραγμάτων σε ό,τι αφορά το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και κοινές προκλήσεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, ο κ Δένδιας συνάντησε χθες τους υπουργούς Εξωτερικών της Γκάμπια, Γκαμπόν, Κόστα Ρίκα και Μαλβίδων, που είναι και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Η.Ε καθώς και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα