back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Διαβάστε επίσης

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν 3 χρόνια στην οδό Γλάδστωνος, πραγματοποίησαν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και συλλογικότητες, στο κέντρο της Αθήνας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην οδό Γλάδστωνος έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος και οι οργανώσεις άφησαν κεράκια, σημειώματα και λουλούδια στη μνήμη του.

Στη συνέχεια, με σύνθημα “οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει” πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκεί διαδηλωτές και διαδηλώτριες σχημάτισαν μπροστά από τη Βουλή το όνομα του Ζακ με αναμμένα κεράκια.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ΛΟΑΤΚΙ+ και φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Το πλήθος, μάλιστα, προανήγγειλε νέα κινητοποίηση στις 20 Οκτώβρη στο Εφετείο, όπου θα διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Κατηγορούμενοι είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί, καθώς από το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε, φαίνεται ότι χτυπούν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα