back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Βαρύς απολογισμός της θεομηνίας ΜΠΑΛΛΟΣ που σάρωσε τη χώρα. Χείμαρροι και λίμνες υπερχείλισαν, βράχοι και χώματα αποκολλήθηκαν από τα βουνά, δρόμοι κατολίσθησαν, γέφυρες άνοιξαν στα δύο, παραλίες εξαφανίστηκαν από τη λάσπη και τα φερτά υλικά, οικισμοί εκκενώθηκα, εκατοντάδες καλλιέργειες καταστράφηκαν, ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού – 460 χιλιοστά – έπεσε στην Ιθάκη . Ακολουθούν το Άγιο Όρος 297 και το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας με 262 χιλιοστά. Στην Αθήνα, ο μετεωρολογικός σταθμός Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής. Παρόμοιο ύψος βροχής και στην Εύβοια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής κρίσης τείνουν να γίνουν κανονικότητα προειδοποιούν οι ειδικοί και επισημαίνουν την ανάγκη νέου σχεδιασμού για την αντιμετώπισή τους.

Τις πληγές της από τη θεομηνία μετρά η Ιθάκη. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο, Διονύση Στανίτσα, είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αυτοψία στο νησί πραγματοποιούν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, και ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.

Εκτεταμένα προβλήματα και στην Αιτωλοακαρνανία. Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλλε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου. Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα λόγω της ανόδου της στάθμης υδάτων της λίμνης Λυσιμάχεια. Στο Μεσολόγγι, υπερχείλισε το ρέμα της Αγριλίας, στο Αιτωλικό υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα. Τη Δευτέρα, αυτοψία στο νομό θα πραγματοποιήσει κυβερνητικό κλιμάκιο, με τους: Σπήλιο Λιβανό, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά το πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές και Ανδρέα Λυκουρέτζο, Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Μεγάλες καταστροφές στην Κέρκυρα. Τεράστιοι όγκοι νερού έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές των νομών Ηλείας και Αχαϊας. Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη: με διακοπές της κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία της πόλης, εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης υδάτων. Νωρίτερα, ένα δέντρο έπεσε πάνω σε πολυκατοικία στο κέντρο της Καλαμαριάς, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

«Την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα για τις καταστροφικές πλημμύρες’’ εξέφρασε σήμερα η Αίγυπτος.

Έντονη κινητικότητα στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε και τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με όλους τους υποψήφιους για την Προεδρία καθώς και τους θεσμικά υπεύθυνους για την εκλογική διαδικασία, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη. επιδιώκοντας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του, μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ‘’Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά’’.

Σαφές μήνυμα Λοβέρδου από τη Χαλκίδα. Ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πίσω από τη διεκδίκηση της Προεδρίας του Κινήματος και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου, να εγγυηθεί τις διαδικασίες και την ενότητα του κόμματος μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου.

2313 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από αυτά 539 στην Αττική και 357 στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. 361νας ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 30 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Σε 37 σημεία σε όλη την επικράτεια Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν και αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική, στον Δήμο Γλυφάδας, στη συμβολή Δρόμου Ποιητών και Λαμπράκη. Και στον Δήμο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου, έξω από το Δημαρχείο.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την ορθή τήρηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας. Καθημερινοί έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και για τον έλεγχο των προβλεπόμενων για τους μη εμβολιασμένους δημόσιους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Ολοκληρώθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Σύμφωνα με το τελικό κείμενο συμπερασμάτων, οι αιρετοί θα επιδιώξουν το προσεχές διάστημα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να προωθήσουν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν με κινητοποιήσεις. «Οι δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες και διαχρονικές. Υπερβαίνουν τα κόμματα και υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας», τονίστηκε μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ανάγνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ – δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνταν στον Άγιο Όρος. Με τη συνδρομή πυροσβεστών, της 2ης ΕΜΑΚ και ενός ελικοπτέρου, εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αποπροσανατολίστηκαν και έχασαν το μονοπάτι και αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους περιπατητές.

«Δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Με συνέντευξή του στο Associated Press υπογραμμίζει πως η συμφωνία συνεπάγεται την «ενισχυμένη αμερικανική παρουσία στη Θράκη και τη Βορειοανατολική Ελλάδα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα μας με την Τουρκία.

Η αμοιβαία συνδρομή που προβλέπει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία αφορά την επικράτεια των δύο χωρών, αλλά όχι τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Euractiv, που επικαλείται σχετική δήλωση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Στο νέο πλαίσιο που δημιουργούν οι αμυντικές συμφωνίες της Αθήνας με Παρίσι και Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αθήνα, αλλά και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Τρίπολη την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να μετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη σταθεροποίηση της Λιβύης.

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Με την Τουρκία, παρά τις διαφορές απόψεων, αντιμετωπίσαμε από κοινού πολλά θέματα. Σήμερα επανέλαβα την ανάγκη να αποχωρήσουν οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη, ενώ συζητήσαμε τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τη Συρία» είπε η Άγκελα Μέρκελ. «Η αγαπημένη μου φίλη στις συναντήσεις μας εδώ και 16 χρόνια ήταν πάντα συνετή και η ηγεσία της ήταν καθοριστική» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε μια ίδια σχέση με την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας.’

Υπογράφτηκε στη Λευκωσία το μνημόνια συν αντίληψης Κύπρου – Αιγύπτου, για τη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρισμού των δύο χωρών. Η ηλεκτρική διασύνδεση αποτελεί σημαντική συνιστώσα των συνεχιζόμενων ισχυρών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου, αλλά και της μεταξύ τους στρατηγικής συνεργασίας, επεσήμαναν στις κοινές δηλώσεις τους οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών.

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι, στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, στην περιοχή του Αλίμου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Διακόσιες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σήμερα στην Ρώμη στην διαδήλωση κατά του φασισμού που διοργάνωσαν τα τρια μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, με κύριο αίτημα την άμεση διάλυση όλων των κομμάτων και οργανώσεων που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον φασισμό. Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν ο γραμματέας του κεντροαριστερού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε, και ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. «Ευτυχώς δεν υπάρχουν πλέον φασίστες» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο μοναδικός κίνδυνος για την Ευρώπη είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία..

«Ασυγχώρητο λάθος της Γαλλίας» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν την εντολή της αστυνομίας, πριν από 60 χρόνια να καταστείλει με τον πιο βίαιο τρόπο τη μεγάλη διαδήλωση 25.000 και πλέον Αλγερινών, που έφτασαν στο Παρίσι από την παραγκούπολη της Ναντέρ. ’Ηταν 17 Οκτωβρίου 1961, όταν 12.000 Αλγερινοί συνελήφθησαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και δεκάδες σκοτώθηκαν. Για πολλά χρόνια η Γαλλία αποσιωπούσε το έγκλημα, ο Εμμανουέλ Μακρόν ωστόσο παρευρέθηκε σήμερα, στην τελετή μνήμης των θυμάτων, στη γέφυρα Μπεζόν, στα δυτικά του Παρισιού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1

Παναθηναϊκός – Ιωνικός: 4 – 1

Και ο καιρός

Σχετική βελτίωση στην Αττική από αύριο. Τοπικές σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18.8 Βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα