back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αδιευκρίνιστεςοι προθέσεις Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Επιμένουν στις υποψηφιότητες Ανδρουλάκης, Λοβέρδος, Γερουλάνος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με δυο εκ των υποψηφίων, τους Παύλο Χρηστίδη και Παύλο Γερουλάνο. Προς το παρόν σε οτι αφορά τον κ. Γερουλάνο φαίνεται να μην αλλάζει κάτι με την υποψηφιότητα του.

Μάλιστα το πρωί απηύθυνε πρόσκληση προς τους προοδευτικούς πολίτες με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο τη συγκέντρωση των υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση της υποψηφιότητάς ως την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρει: «Απευθύνομαι σε σένα, για να σου ζητήσω να γίνουμε μαζί αυτή η Αλλαγή. Να μαζέψουμε μαζί υπογραφές για να διεκδικήσω την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πιστεύω ότι ένα κόμμα με προοδευτικές καταβολές και συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών μπορεί να κάνει θαύματα αν ανοίξει στην κοινωνία, την αφουγκραστεί και ανταποκριθεί στο κάλεσμά της. Αυτό θέλω να κάνω μαζί με όλους εσάς το Κίνημα Αλλαγής, ένα πραγματικό Κίνημα πραγματικής Αλλαγής, βασισμένο στην αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν σοσιαλιστές, σοσιαλοδημοκράτες, οικολόγους και προοδευτικούς πολίτες στο παρελθόν και οι οποίοι σήμερα θέλουν να δουν μια δυναμική και προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στενοί συνεργάτες του οποίου ωστόσο αναφέρουν οτι παραμένει αδιευκρίνιστο αν αυτή θα είναι δια ζώσης ή μέσω τηλεφώνου.Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται αμετακίνητος ως προς το θέμα της υποψηφιότητας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- οτι πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα και οι θεσμικές λειτουργίες του κόμματος.
Στην υποψηφιότητα του επιμένει -σύμφωνα με πληροφορίες-και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι συγκλίνουσες ενδείξεις παραπέμπουν σε συνέχιση της διαδικασίας βολιδοσκόπησης απο πλευράς του πρώην πρωθυπουργού πριν λάβει και τις τελικές αποφάσεις του έως και την προσεχή Πέμπτη οπότε λήγει η προθεσμία ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων.

Υπενθυμίζεται οτι χθες ο κ. Παπανδρέου είχε δια ζώσης συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη κατά την οποία- σύμφωνα με πληροφορίες- ετέθη απο κοινού το θέμα της διασφάλισης της ενότητας καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου αλλά και της προοπτικής της παράταξης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα