back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στο έργο της ταχείας αποκατάστασης των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την κεντρική Μακεδονία, επικεντρώνονται οι αρμόδιοι φορείς. “Η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις για τους πληγέντες”, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κύριος Οικονόμου αναφέρθηκε στη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023 και την περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου.

Στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είπε μεταξύ άλλων για την Κύπρο πως “είναι ένα νησί, το οποίο είναι τουρκικό από το 1571”. Επανέλαβε τα περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα από το πλοίο “Nautical Geo” και διαμήνυσε ότι “όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντηση του”. “Αν μια χώρα σχεδιάζει να κάνει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα μας.», τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Από τις 11 σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου συναντάται διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και οι δύο είναι σε περιοδείες εκτός Αθηνών.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στον Δήμο Γλυφάδας, στο Δρόμο των Ποιητών στη Γρηγορίου Λαμπράκη και στον Δήμο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου, έξω από το Δημαρχείο.

Στην περιοχή του Κολωνού επιχειρούν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Στις 16.00: ΠΑΟΚ-Βόλος και Παναιτωλικός-ΟΦΗ.

Στις 20.30: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα