back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν “ρεζερβουάρ” για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοιό. Επικαλούμενη μελέτη σε παιδιά και εφήβους στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, τόνισε ότι βρέθηκε ότι «ο ιός που βρίσκεται σε εκκρίσεις σε παιδιά και εφήβους είναι ζωντανός ιός»

Αναφορικά με την ανοσία, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί ακολούθως έχουν καλύτερη ανοσοαπόκριση.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.164 νέα κρούσματα. 43 συνάνθρωποί έχασαν τη ζωή του και 347 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμενοι .

Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, υπογράμμισε απόψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Economist στην Αθήνα, με θέμα την υπογεννητικότητα.

Είναι σεβαστή η επιλογή που έχει κάποιος να μην εμβολιαστεί, «αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να πείσουμε όλους τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την επιστροφή στην κανονικότητα».

Πρόσθεσε ότι το ΕΣΥ που άντεξε, στην πανδημία, θα αντέξει έως ότου αυτή τελειώσει. Ωστόσο, τόνισε ότι «το Σύστημα θα πιεστεί και ήδη πιέζεται στη Βόρεια Ελλάδα».

“Kόντρα” στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αλλά και ότι «η οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν». Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων, πρότεινε να συσταθεί, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων, μια Εξεταστική, η οποία θα ερευνήσει το ζήτημα από το 2015.

Απαντώντας η Κουμουνδούρου, σημείωσε ότι “αν το θέμα του Πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Αν, όμως, το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα του συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του”.

Οι εξελίξεις σε Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού και των προέδρων της Κύπρου και της Αιγύπτου, κατά την 9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας -Κύπρου-Αιγύπτου, στην Αθήνα. Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ Σίσι αναμένεται ακόμη να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ θα ετοιμάσει ένα «έγγραφο επιλογών», ως απάντηση στη μη αντιστροφή της συμπεριφοράς της ‘Άγκυρας στα Βαρώσια, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις παρενοχλήσεις πλοίων στις ΑΟΖ κρατών-μελών και τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασαν ισχυρή αλληλεγγύη για την Ελλάδα και την Κύπρο και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας βιώσιμης λύσης για την επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου με φόντο και το μήνυμα του πρώην Πρωθυπουργού για την επέτειο των 40 χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, το 1981. “18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνία και με τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Κεγκέρογλου.

“Σήμερα, η ανάγκη για μια νέα Αλλαγή επανέρχεται. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή”, δηλώνει με αφορμή τη σημερινή επέτειο η Φώφη Γεννηματά.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ενεργός πολιτικός είναι ενεργό στέλεχος στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα προκαθορίσω τις προθέσεις του ούτε πρόκειται να προχωρήσω σε ερμηνείες”, δήλωσε στο σταθμό μας ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Θα δώσω τη μάχη, δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία νωρίτερα σήμερα γνωστοποίησε ότι δίνει μάχη με πολλαπλό μυέλωμα.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του για την Ντόρα Μπακογιάννη. Τη συμπαράστασή του στη Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε επικοινωνία του μαζί της.

Τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων για την αυταπάρνηση που έδειξαν κατά την διάρκεια της διήμερης κακοκαιρίας κρατώντας την Αθήνα όρθια, ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα των αντιπλημμυρικών στον Κολωνό- περιοχή όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα, -μετά την διαπίστωση ότι χρονίζει από το 1998 μελέτη που έπρεπε να είχε συντάξει η ΕΥΔΑΠ. Παρόλα αυτά πρόσθεσε ο δήμος καθαρίζει τα φρεάτια που δεν είναι στην δικαιοδοσία του καθώς ο στόχος είναι η καλύτερη Αθήνα και όχι το «ποιος φταίει και το ποιος έχει την αρμοδιότητα».

Ο κ. Μπακογιάννης δέχθηκε τις ευχές για ταχεία ανάρρωση της μητέρας του από τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί επί της οδού Χαλκοκονδύλη εξήγγειλε για αύριο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Κατηγορίες για δύο πλημμελήματα αποδίδει ο εισαγγελέας στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο, που καταγγέλλεται από τον πραγματογνώμονα της εισαγγελίας για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ότι του άσκησε πίεση για να συγκαλύψει τους υπευθύνους και να αποτρέψει την δίωξη τους.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έκανε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, Γιώργου Πατέλη, ο οποίος καταδικάστηκε πριν από μόλις έναν χρόνο σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη χθεσινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα.

«Η δικαστική απόφαση προκαλεί έντονα το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει βάναυσα τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής», επισημαίνει το ΚΚΕ.

 

Η κυβέρνηση της Λετονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει καθολικό λοκντάουν στη χώρα, από τις 21 Οκτωβρίου εως τις 15 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19, σε μια χώρα της ΕΕ που έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Σουπερλίγκας ο Άρης κέρδισε 1-0 εκτός έδρας τη Λαμία, ενώ στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 92-78 του Ιωνικού Νικαίας στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Μπασκετ Λιγκ

Καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα