back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

O Oλυμπιακός με Ελ Αραμπί στην κορυφή

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του στα Γιάννενα, αλλά νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ χάρη σε γκολ των Αγκιμπού (17′), Ελ Αραμπί (84′). Ο ΠΑΣ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Εραμούσπε στο 61′.

Στον Ολυμπιακό το γνώριζαν ότι δεν θα είχαν εύκολο βράδυ στα Γιάννενα και πράγματι χρειάστηκε να παλέψουν σκληρά για να πάρουν τη νίκη. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-1 του αξιόμαχου και εξαιρετικού ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μία εβδομάδα πριν την κόντρα τους με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στα Γιάννενα, προηγήθηκε στο 17′ με τον Αγκιμπού και δέχτηκε την ισοφάριση με το πέναλτι του Εραμούσπε στο 61′. Στο 69′ η ομάδα του Πειραιά είχε δοκάρι με τον Παπασταθόπουλο και στο 84′ ο Ελ Αραμπί σημείωσε το γκολ που έδωσε στον Ολυμπιακό τους τρεις βαθμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 έχοντας Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τον Μπουχαλάκη και τον Μαντί στα χαφ και τους Μασούρα, Αγκιμπού, Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2 έχοντας Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν στην άμυνα. Ντομίνγκες και Καραχάλιος ήταν οι δύο χαφ του ΠΑΕ με Σνάιντερ και Γκαρντάβσκι στα άκρα, ενώ στην επίθεση έπαιξαν μαζί οι Περέα Μιλιτσεάνου.

Το γρήγορο γκολ του Αγκιμπού
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα της Ηπείρου έδειξε μία διάθεση να απειλήσει από την αριστερή της πλευρά με κύριο εκφραστή των φάσεων τον Γκαρντάφσκι και τον Πίρσμαν που έπαιρνε αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κατάφερε να κοντρολάρει το ματς και μετά τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 11′ ο Περέα ήταν σαν να… ξύπνησε. Έτσι ο Μαρτίνς άλλαξε θέσεις σε Μασούρα και Αγκιμπού φέρνοντας τον Αφρικανό στη δεξιά πλευρά. Μία αλλαγή που βγήκε στον Πορτογάλο, διότι στο 17′ ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αγκιμπού που ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ανέβασε στροφές ο ΠΑΣ
Ο ρυθμός έπεσε μετά το γκολ του Ολυμπιακού με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να περιμένουν το λάθος των Ηπειρωτών. Από το 25′ και μετά ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και έδειξε ότι είναι ικανός να διεκδικήσει το παιχνίδι. Ο Μεταξάς ζήτησε από τους παίκτες του να μην κλείνονται στην περιοχή τους, να παίρνουν μέτρα και να πιέζουν τον Ολυμπιακό. Πράγματι έτσι έγινε και η ομάδα των Ιωαννίνων έδειχνε αρκετά επικίνδυνη. Σε αντίθεση οι “ερυθρόλευκοι” είχαν εγκλωβιστεί και δεν μπορούσαν ούτε να δημιουργήσουν, ούτε να πατήσουν την περιοχή του ΠΑΣ. Με δυσκολία έφτανε η μπάλα στην επίθεση σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που πλησίαζαν και πατούσαν την περιοχή του Βατσλίκ πολύ πιο εύκολα Από τους Ηπειρώτες έλειπε, όμως, το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια κι έτσι το 1-0 για τον Ολυμπιακό έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 59′ ο ΠΑΣ έβγαλε μία κόντρα επίθεση με τον Σάλιακα να πατάει στην περιοχή από δεξιά, να κάνει το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του πεσμένου Ρέαμπτσιουκ και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 61′ ο Εραμούσπε εκτέλεσε το πέναλτι μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βατσλίκ κι ο ΠΑΣ έκανε το 1-1. Το γκολ έφερε αντίδραση από τον πάγκο του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς να βάζει στο παιχνίδι τον Ελ Αραμπί και να αλλάζει για τρίτη φορά το σύστημα του, αυτή τη φορά το έκανε 4-4-2.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πιέσουν τον ΠΑΣ και στο 69′ είχαν δοκάρι με τον Παπασταθόπουλο. Από τη στιγμή που προηγήθηκε στο γκολ η ομάδα της Ηπείρου έδειχνε να κάνει περισσότερο διαχείριση του ματς παρά να ψάχνει το κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός αναζητούσε το δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε ξανά σε θέση οδηγού και θα του έδινε ένα σημαντικό διπλό. Και αυτό το βρήκε στο 84′ χάρη στο πείσμα του Εμβιλά που γύρισε μία χαμένη μπαλιά σε έναν χώρο που ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος επίσης δεν άφησε τη φάση και από κοντά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Με αυτό το γκολ οι Πειραιώτες έφυγαν από τα Γιάννενα με τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς που τα βρήκαν σκούρα και δεν είχαν καλή απόδοση.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 17′ Αγκιμπού, 61′ Εραμούσπε (πεν.), 84′ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 20′ Γκαρντάβσκι, 43′ Παπασταθόπουλος, 59′ Αγκιμπού, 69′ Σνάιντερ, 71′ Ρέαμπτσιουκ, 75′ Περέα, 90+4 Μαντί Καμαρά

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88′ Μπρένερ), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (86′ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76′ Μορέιρα)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης (67′ Ελ Αραμπί), Καμαρά – Ονιεκούρου (46′ Εμβιλά), Αγκιμπού (78′ Βαλμπουενά), Μασούρας (78′ Ροντρίγκες)- Τικίνιο (88′ Παπαδόπουλος).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα