back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έντονες διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και επικοινωνία Παπανδρέου με υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται τις τελευταίες ώρες η κινητικότητα στο Κίνημα Αλλαγής μετά και τη χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος-σύμφωνα με πληροφορίες- έχει επικοινωνία με τους 6 υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει από χθες ο πρώην πρωθυπουργός με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη και ενδεχομένως να έχει επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Χθες εξάλλου ο κ. Παπανδρέου είχε δια ζώσης συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη κατά την οποία- σύμφωνα με πληροφορίες- ετέθη από κοινού το θέμα της διασφάλισης της ενότητας καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου αλλά και της προοπτικής της παράταξης.

Είναι ενδεικτική άλλωστε η σχετική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές.”
Προς το παρόν πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί η ακριβής πρόθεση του κ. Παπανδρέου ως προς το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ παρά μόνο η διαδικασία βολιδοσκόπησης των άλλων υποψηφιοτήτων η οποία είναι και σε εξέλιξη.

Σημειώνεται οτι για την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου έχει ενημερωθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής λήγει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, η κ. Γεννηματά παραμένει στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Όπως δήλωσε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, μιλώντας στον ALPHA θα συνεχίσει τη νοσηλεία της για ακόμη ένα μικρό χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας», λέγοντας πως «είναι καλύτερα».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα