back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα τέλη Οκτωβρίου η Α. Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Τη χώρα μας θα επισκεφθεί για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε αποδεκτή  πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο όλες οι πληροφορίες θέλουν την κ. Μέρκελ να βρίσκεται στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθύνει πρόσκληση στην Καγκελάριο σε συνάντηση που είχε μαζί της στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Σλοβενία.

Η καγκελάριος, η οποία τον Δεκέμβριο παραδίδει τα ινία μετά από 16 χρόνια  στο τιμόνι της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, κάνει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της. Υπενθυμίζεται ότι χθες επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη όπου είχε συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγάν.

Οι πρόσφατες επισκέψεις της Μέρκελ στην Αθήνα 

Η τελευταία επίσκεψη της Άγκλα Μέρκελ στην Αθήνα είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2019, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.  Ενώ όλες οι ελληνογερμανικές επαφές μέχρι πρότινος αφορούσαν την οικονομική κρίση, αυτή τη φορά προτεραιότητα ήταν το ονοματολογικό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η κ. Μέρκελ είχε επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα υπό πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Η πρώτη ήταν το Οκτώβριο του 2012 και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2014, σε μία επίσκεψη «αστραπή» που διήρκησε περίπου 6 ώρες…

Και τις δύο φορές η Ελλάδα δεν είχε ακόμη βγει από το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ  πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις εναντίον της καγκελαρίου ενώ πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Κάρολος Παπούλιας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα