back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Αντιπλημμυρικά έργα τώρα στη Ριζούπολη

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκιο της Ανοιχτής Πόλης, με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε την περιοχή της Ριζούπολης και ειδικά τη Λεωφόρο Ηρακλείου που πλημμύρισε και πάλι μετά τη βροχή της Παρασκευής, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την άμεση ανάγκη πραγματοποίησης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Τρία χρόνια μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων στην οδό Ηρακλείου (Α.Δ.Σ. 254/14-2-2019), ένα έτος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προκήρυξη της διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης μελέτης (9/11/2020) και τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι “κατά τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί από τον ανάδοχο η μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων”, ούτε η μελέτη έχει παραδοθεί και φυσικά ούτε η προκήρυξη για την ανακήρυξη αναδόχου για το έργο έχει εκδοθεί.

Έτσι, η διοίκηση Μπακογιάννη βρίσκεται για μια ακόμα φορά εκτεθειμένη καθώς, παρά τους συνεχείς αγώνες των κατοίκων της περιοχής και τις ενέργειες που έχει κάνει επανειλημμένα ο Σύλλογος «Πολίτες της Ριζούπολης», το πρόβλημα παραμένει και σε κάθε δυνατή νεροποντή κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στη Ριζούπολη είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και μάλιστα επείγον.

Θα περίμενε κανείς στο τεχνικό πρόγραμμα που ήρθε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει ενταχθεί το έργο σε συγκεκριμένο κωδικό, όμως δυστυχώς, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά. Αυτή η παράλειψη προστίθεται στον οπισθοβαρή προγραμματισμό και άλλων συναφών έργων του τεχνικού προγράμματος, όπως π.χ. το έργο καθαρισμού των φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων που εμφανίζει προβλεπόμενη απορρόφηση 500 χιλ. το 2021, μόλις 100 χιλ. το 2022 και σχεδόν 1 εκατομμύριο το 2023, που κατά σύμπτωση είναι εκλογική χρονιά. Την ίδια στιγμή, εργολαβίες για τα λύματα και τα όμβρια σέρνονται από το 2016 και ακόμη δεν έχουν παραδοθεί. Πόσο δικαιούται τελικά να παραπονιέται ο Δήμαρχος όταν μιλάμε για ανοχύρωτη πόλη;

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα