back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια είναι η ανησυχία για την μετάλλαξη ‘’Ομικρον’’ που ξεκίνησε από την Αφρική και ήδη έφθασε στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν: Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία και Δανία.  

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε οκτώ πιθανά κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε όλη τη χώρα. 

Οι αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν επίσης ότι εντόπισαν ένα «πιθανό πρώτο κρούσμα», σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική. Τα δύο πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στον Καναδά.  

Ταξιδιωτικές οδηγίες για τις 9 αφρικανικές χώρες που εντοπίζεται η νέα μετάλλαξη εκδίδουν η μια μετά την άλλη οι χώρες της παγκόσμιας κοινότητας. Μεταξύ τους οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα.    

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της G7  για να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.  

 

Στάση αναμονής τηρούν κυβέρνηση και ειδικοί, παρακολουθώντας την κατάσταση που δημιουργεί η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.  

Η εξάπλωσή της, στην Ευρώπη, πυροδότησε νέο κύκλο σεναρίων για μέτρα πριν τα Χριστούγεννα, μεταξύ αυτών και το πλήρες μπλόκο στους ανεμβολίαστους, δηλαδή ο αποκλεισμός τους και από το λιανεμπόριο και τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ακόμη και εάν έχουν κάνει rapid test 

Μέχρι στιγμής το Μαξίμου έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο, συνεχίζοντας να αποκλείει και το γενικό lockdown, ακόμη και αν η κατάσταση με τον κορονοϊό γίνει χειρότερη. 

  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.823 νέα κρούσματα, από αυτά 973 στην Αττική και 703 στη Θεσσαλονίκη. 96 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 647 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.   

  

Την ίδια ώρα, η επιστημονική κοινότητα φαίνεται πως δεν αιφνιδιάστηκε από τη νέα παραλλαγή Όμικρον.  

«Μεταλλάξεις περιμέναμε, το έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί να δούμε και άλλες. Δε χρειάζεται πανικός. Είναι μια μετάλλαξη που προσπαθούμε να δούμε αν είναι πολύ μεταδοτική, περισσότερο από τη Δέλτα, και το πώς την καλύπτουν τα εμβόλια», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.  

 

 «Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγει κανείς με την κινητικότητα που υπάρχει παγκοσμίως», είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Το Όμικρον ας είναι ακόμα ένα κίνητρο για να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε. 

  

«Iσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης. Ερωτηθείς για την παραλλαγή Όμικρον, τόνισε ότι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. 

  

Σήμερα κινητές μονάδες υγείας θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 170 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, σε 12 Δήμους σε προκαθορισμένα κεντρικά σημεία.                                                              Στο Δήμο Αθηναίων δωρεάν test ανίχνευσης κορονοϊου θα πραγματοποιούνται από τις εννέα το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι στις Λέσχες Φιλίας: Αγίου Παύλου, Κολοκυνθούς, Μεταξουργείου, Γκράβας, Πατησίων, Κυψέλης, Παγκρατίου και Πανόρμου. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3wathina984.gr  

  

Νέα γυναικοκτονία διαπράχθηκε χθες το βράδυ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, όπου 49χρονος με καταγωγή από την Αρμενία σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονη σύζυγό του. 

Ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ομολογώντας στους αστυνομικούς το έγκλημα. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε λίγο αργότερα από πλήρωμα περιπολικού που μετέβη στην οικία του. 

  

Μαθήματα ποινικού δικαίου, κανόνες αστυνομικής λειτουργίας και χρήσης όπλων, αλλά και ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αφορούν ειδικά δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά, μέχρι μαθήματα συμπεριφοράς, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, διαχείριση θυμού, διαχείριση βίας και ειδικών θεμάτων ψυχολογίας και επικοινωνίας, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής, που ξεκινάει το πρωί. 

  

  Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, σε  63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Όπου απαιτηθεί, επαναληπτικές κάλπες θα στηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.  

 

Τριήμερη αναγκαστική αργία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του μεγάρου. Παράταση για την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου παίρνουν οι  προθεσμίες που λήγουν στο μεταξύ διάστημα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται από σήμερα στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, λόγω εργασιών. 

  

Από σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα “Επισιτιστικής Συνδρομής’’. Ο Δήμος Αθηναίων θα διανείμει  350 τόνους τροφίμων σε 25.610 συμπολίτες μας που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο Πρόγραμμα. Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms στο κινητό τους τηλέφωνο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr 

 

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών έπληξε τα ξημερώματα το βόρειο Περού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από δέκα άνθρωποι και να αναφερθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.                                        Πάντως δεν έχει διαπιστωθεί κανένας θάνατος μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις περουβιανές αρχές. 

 

Έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα σε ηλικία 68 ετών η τραγουδίστρια Χριστιάνα. Είχε αφήσει εποχή με την καταπληκτική φωνή της, την εντυπωσιακή εμφάνισή της, το ερμηνευτικό της στυλ τις δεκαετίες ’70 και ’80. Η Χριστιάνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ταλαιπωρούνταν από αλτσχάιμερ 

  

  

Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ από κοινού θα «εργαστούν μέρα νύχτα» για να εμποδίσουν το Ιράν να γίνει δύναμη με πυρηνικό οπλοστάσιο, ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών σε άρθρο που συνυπέγραψαν και δημοσιεύθηκε  στην εφημερίδα The Telegraph. 

  

Τα νησιά Φίτζι θα αναπτύξουν πενήντα στρατιωτικούς στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής της οποίας ηγείται η Αυστραλία στα Νησιά του Σολομώντα, όπου πολυήμερες ταραχές την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές και θανάτους στην πρωτεύουσα Χονιάρα 

   

Στην αθλητική επικαιρότητα,   

Τέσσερις συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ‘Αρη. Όλες οι συλλήψεις έγιναν μέσα στο γήπεδο, όπου οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού πέταξαν δεκάδες αντικείμενα και φωτοβολίδες, εισέβαλλαν στο τερέν με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας.  

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:   

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1  

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0  

Ολυμπιακός – Βόλος: 2 – 1  και  ΟΦΗ – Ιωνικός: 2 – 1  

  

  Και ο καιρός    

  

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα σήμερα στην Αττική. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.  20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα