back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοιού είναι πιθανόν να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο συνιστώντας έναν “πολύ υψηλό” παγκόσμιο κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων.

13 κρούσματα της Όμικρον ανέφερε σήμερα η Πορτογαλία, έξι η Σκωτία και ένα η Αυστρία. Νωρίτερα η Βρετανία, είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων και ήδη συγκαλεί τους υπουργούς υγείας της G7 για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα.

“Ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή μιας νέας’ υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής της covid19” τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι «η χώρα δε θα ξανακλείσει». Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», υπογράμμισε.

“Αντιμέτωπες με ποινικές ευθύνες θα είναι οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, οι οποίες ηθελημένα επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους να εισέρχονται στα γήπεδα” διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, επίκαιρης επερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε ότι στο χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ – Άρη στην Τούμπα, κάποιοι από τους συλληφθέντες για επεισόδια οπαδούς, βρέθηκαν ανεμβολίαστοι, κάτι που – όπως είπε- σημαίνει ότι δεν τους έγινε ο αναγκαίος έλεγχος.

Απόψε στις 10 από την ΕΡΤ, το debate των διεκδικητών της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, πλην του Γιώργου Παπανδρέου. Συμμετέχουν οι κύριοι Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος και Χρηστίδης. “Δεν θα εμπλακώ και δεν εμπλέκομαι στις προσωπικές αντιπαραθέσεις” δήλωσε στον Αθήνα 984 ο υποψήφιος για την ηγεσία και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει, αν δεν “περάσει” στον Β΄ γύρο. “Έτσι κι αλλιώς σε κάθε μετερίζι παλεύω για τις αξίες και θα παλέψω για την παράταξη” πρόσθεσε.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ασκήθηκε σε βάρος του 49χρονου ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 48χρονη σύζυγό του χθες βράδυ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Ο 49χρονος ο οποίος μετά την πράξη του παραδόθηκε αναμένεται να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Την επανακατάθεση της τροπολογίας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” προαναγγέλλει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. “Μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος. Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή, είναι η ώρα της δράσης” τονίζει.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Μαλακάσας για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός.

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το 2022, η πρώτη Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, όπως ανακοινώθηκε στην ιδρυτική Σύνοδο, η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων δημάρχων με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Σκοπός του δικτύου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των μελών του στους τομείς του πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομίας και της καινοτομίας, καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων. “Αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ενοποίηση δε μπορεί να είναι αποσπασματική. Πιστεύουμε ότι η νέα Ευρώπη που γεννιέται θα είναι ακόμη πιο πλούσια, πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική, μόνο εφόσον συμπεριλάβει και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη” ανάφερε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα συμπεράσματα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, παρουσίασε, νωρίτερα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η αρμόδια Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Και ο καιρός…

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Αττική. Αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα