back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 4.800 άνθρωποι νοσηλεύονται σε από κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 50.000 ενεργά κρούσματα», δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου. Χαρακτήρισε αναγκαία την άμεση χορήγηση της τρίτης δόσης, ιδίως στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής από τον ΕΟΦ δεν έχει καταγραφεί κανένα σοβαρό σύμπτωμα από τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.

Σύμφωνα με το ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 81ένας ασθενείς, 708 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 5.523 τα νέα κρούσματα.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό εμβολιασμού από τις 15 του μηνός για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ που παραμένουν σκόπιμα κλειστές, για σημαντικά πρόσωπα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Γιαννακού με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διασπορά ψευδούς είδησης.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα καλέσω την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει όλα τα στοιχεία για την πορεία των ασθενών που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θα έχει στις 9 και μισή το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναδίπλωση Παπανδρέου, ο οποίος με νεότερη ανακοίνωση του υποστηρίζει οτι δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. “Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου και διευκρινίζει: οτι ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο πράττοντας-όπως σημειώνει- το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής

Νωρίτερα σε επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριζε ότι ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων του πρώτου γύρου βρέθηκαν 2.700 περισσότερα ψηφοδέλτια σε σχέση με τους πολίτες που διαπιστεύθηκαν για να ψηφίσουν.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από σήμερα τα πλοία, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μάιντεν είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να συζητήσουν πιθανούς τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία από την πλευρά της συνέκρινε την κρίση με την πιο επικίνδυνη στιγμή του Ψυχρού Πολέμου και περιμένει από τον Μπάιντεν να την καλέσει σε μια πιθανή σύνοδο με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Στη φάση των 16 του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε πριν από λίγο στην Τούμπα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα εως νωρίς το μεσημέρι είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοδυτικοί που τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα