back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Εύγε» από το λύκειο Φιλοθέης για διακρίσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας

Διαβάστε επίσης

Οι νέοι έχουν ιδέες και όταν υπάρχει καλή καθοδήγηση, τότε οι ιδέες αυτές μπορούν να εξελιχθούν σε πραγματικά … “διαμάντια”. Απόδειξη οι μαθητές του Λυκείου φιλοθέης που και φέτος πετυχαίνουν διακρίσεις με τις δημιουργίες τους σε πολλά επίπεδα.

Με τη στήριξη των γονιών τους, αλλά κυρίως με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης ευελπιστούν σε δύο σημαντικές διακρίσεις στο επόμενο διάστημα. Στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας νέων ΣΕΝ και στο διαγωνισμό τεχνολογίας 4Χ4 Land Rover in Schools.

Ο Διευθυντής του σχολείου Πέτρος Ματζάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Άλλα Νέα;» με την Έλενα Μπρέγιαννη και τη Μαρία Παύλου, τόνισε πως τα οφέλη των παιδιών είναι πολλά και βοηθούν στην εξέλιξή τους.

Όπως είπε “δεν είναι τυχαίο που μαθητές που έχουν περάσει από αυτά τα προγράμματα και έχουν τελειώσει το σχολείο, σπουδάζουν σε τομείς αντίστοιχους και ο επαγγελματικός τους προσανατολισμός είναι στην ίδια κατεύθυνση”.

Περήφανος για τους μαθητές του και για τις δημιουργίες τους, ο κ. Ματζάκος εξήγησε πως η δίψα των παιδιών για το νέο, έχει βοηθήσει στην κατάκτηση τόσων διακρίσεων και έχει αναδείξει το σχολείο.

Οι μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μαθητικής εικονικής επιχείρησης, δημιούργησαν την “ΕΥΓΕ”.

Η εταιρεία που έφτιαξαν μέσα στο σχολείο και στο πλαίσιο του διαγωνισμού, έχει ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων.

Το προϊόν που δημιούργησαν είναι ένα όργανο γυμναστικής ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες κάθε ηλικιωμένου.

Η ονομασία της εταιρείας “ΕΥΓΕ” προέρχεται από τις λέξεις : Ευεξία, Υγεία, Γαλήνη και Ευτυχία.

Ακριβώς αυτά που οι 14 μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης θέλησαν να προσφέρουν στους ηλικιωμένους με το δημιούργημά τους.

Οι μαθήτριες Σάντυ Μυγδάλη και Δήμητρα Χρυσάγη, μιλώντας στην εκπομπή εξήγησαν πως η ιδέα της δημιουργίας του «ΕΥΓΕ» γεννήθηκε μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον με τους παππούδες και τις γιαγιάδες και ευελπιστούν σε μία διάκριση ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν το όργανο γυμναστικής που δημισούργησαν, ώστε κι αυτό με τη σειρά του να στηρίξει ηλικιωμένους.

Από την ομάδα της τεχνολογίας, ο Βασίλης Μεσημέρης και η Τζωρτζίνα Σοφιανού, μίλησαν για τη δική τους δημιουργία, που είναι μία μικρογραφία αυτοκινήτου 4Χ4 με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Οι στόχοι υψηλοί για τον διαγωνισμό όπου θα παρουσιάσουν το προϊόν τους, ενώ ο προσανατολισμός και των ίδιων στο μέλλον είναι προς την ίδια κατεύθυνση.

Η αγάπη όλων των παιδιών για το αντικείμενο με το οποίο επέλεξαν να ασχοληθούν μέσα από τα προγράμματα αυτά στα οποία συμμετέχει το σχολείο τους φαίνεται από τις κατακτήσεις τους.

Ωστόσο, εξέφρασαν την ανάγκη στήριξης αυτών των δράσεων αλλά και αναγνώρισης από την πολιτεία.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα