back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Πανελλαδικές: Βατά τα θέματα Χημείας, Λατινικών, Οικονομικής Θεωρίας – Νέο κρούσμα αντιγραφής στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

«Εύκολο» πρωινό είχαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι των πανελλαδικών από τα Γενικά Λύκεια, καθώς τα θέματα και των τριών μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν ήταν βατά.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του ομίλου φροντιστηρίων «Διακρότημα», με το οποίο και φέτος συνεργάζεται ο Αθήνα 9.84, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ενδεχομένως δυσκολεύτηκαν, όχι από τη θεωρία ή τις ασκήσεις στο μάθημα της Χημείας, αλλά από τη διατύπωση των θεμάτων.  Ωστόσο τα ζητήματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τα θέματα των Λατινικών πάντως ήταν σαφώς ευκολότερα ακόμα και από τα περσινά, τα οποία είχαν τότε χαρακτηριστεί βατά κι αναμενόμενα, ενώ όσον αφορά στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, τα θέματα, αν και βατά, δεν κάλυπταν επαρκώς την ύλη.

Νέο κρούσμα αντιγραφής στο Ηράκλειο της Κρήτης

Εν τω μεταξύ, νέο κρούσμα αντιγραφής σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μαθητής έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας και μπήκε με αυτό μέσα στο εξεταστικό κέντρο. Ο υποψήφιος έγινε αντιληπτός από τους επιτηρητές και κλήθηκε σε απολογία από τη λυκειακή επιτροπή, ενώ το γραπτό του μηδενίστηκε.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αντιγραφής στο Ηράκλειο, αφού την περασμένη Δευτέρα, ένας υποψήφιος εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί «σκονάκι» στην εξέταση του μαθήματος των Μαθηματικών.

Σημειώνεται ότι και στην Κω, την περασμένη Τετάρτη, υποψήφια εντοπίστηκε να αντιγράφει μέσω «ενδοσυνεννόησης», στο μάθημα της Ιστορίας.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο με μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ, ενώ η αυλαία πέφτει για τους μαθητές των ΓΕΛ την ερχόμενη Τρίτη με το μάθημα της Βιολογίας.

Δείτε τα θέματα

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/06/them_lat_op_c_hmer_180615.pdf”]

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/06/them_xhm_op_c_hmer_180615.pdf”]

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/06/them_oik_op_c_hmer_180615.pdf”]

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα