back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Πρασινίζει η Τεχνόπολη με 50 νέα δένδρα – Δούκας: Συμβολική δράση σε ένα τοπόσημο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Πενήντα δένδρα και πολλά αρωματικά φυτά φυτεύτηκαν σήμερα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με την παρουσία του Δημάρχου Χάρη Δούκα και στο πλαίσιο της δράσης για φύτευση 25.000 δένδρων στην Αθήνα τα επόμενα 5 χρόνια. Η νέα δεδροφύτευση στο χώρο της Τεχνόπολης έρχεται αν προστεθεί σε 1000 δένδρα που από τον Ιανουάριο έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορες γωνιές της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», έκανε λόγο για μια συμβολική κίνηση στην «προσπάθεια να πρασινίσει κάθε γωνιά της Αθήνας». Ήταν μια δράση συμπλήρωσε ο ίδιος «σε ένα χώρο τοπόσημο για την πόλη» στην προσπάθεια να επιτευχθεί σταδιακά ο στόχος που θέσαμε για 25.000 νέα δέντρα στην πρωτεύουσα το επόμενο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι πλέον οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη μας, χάρη στην «πράσινη» εφαρμογή, το AthensTrees, στην οποία αναφέρθηκε και σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας.

Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα που δημιούργησε η ΔΑΕΜ Α.Ε., σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργο Αποστολόπουλο, όπου απεικονίζονται όλες οι νέες δενδροφυτεύσεις, ο αριθμός και το είδος των δένδρων που φυτεύονται αλλά και τα ακριβή σημεία τους, σε ένα διαδραστικό χάρτη.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ ΑΕ Λάζαρος Καραούλης εξήγησε ότι: «υλοποιούμε το όραμα του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα. Από τις πρώτες υποσχέσεις του ήταν να τοποθετηθούν, κατά τη διάρκεια της θητείας του, 25.000 δέντρα, 5.000 δέντρα το χρόνο. Συνδυάζουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου που τοποθετεί τα δέντρα, η οποία στη συνέχεια αναρτά τις δενδροφυτεύσεις σε ένα διαδραστικό χάρτη ο οποίος αυτομάτως προβάλλεται στους δημότες. Ήδη η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1.000 δένδρα από την αρχή του έτους».

Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ ΑΕ Λάζαρος Καραούλης μίλησε παράλληλα και για τον πρώτο «Μαραθώνιο Καινοτομίας» που διοργανώνει ο Δήμος της Αθήνας.

«Ως επίκεντρο έχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας. Περιμένουμε λοιπόν όλα τα νέα μυαλά για να δημιουργήσουμε από κοινού τις νέες εφαρμογές του Δήμου Αθηναίων. Μπορούν να συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι startup εταιρείες, μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες του μαραθωνίου και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή».

Newsroom Αθήνα 9.84, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα