back to top
25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κρίσιμη ημέρα για τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για την κυβέρνηση του μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία που θα κρίνει και το πολιτικό μέλλον της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει στην Καγκελάριο ο υπουργός Εσωτερικών και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, για να ξεκινήσει – ακόμη και χωρίς την έγκρισή της – τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα της Γερμανίας.

Η ηγετική ομάδα των Χριστιανοκοινωνιστών, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών και ασάφειας ως προς το τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στο Μόναχο, προκειμένου να αξιολογήσει τα αποτελέσματα. Το γεγονός πάντως, ότι οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας έχουν ήδη διαψεύσει ότι συμφώνησαν διμερώς σε οτιδήποτε, περιπλέκει την κατάσταση.

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο Αλεξάντερ Ντόμπριντ δηλώνει στην κυριακάτικη Bild ότι λόγω των αντικρουόμενων δηλώσεων ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “μπορεί κανείς να αμφιβάλλει σχετικά με το εάν τα συμπεράσματα της Συνόδου είναι όλα πραγματικότητα ή όχι”.

Στις 6 το απόγευμα, συνεδριάζει και το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις.

Χθες βράδυ, η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Χ. Ζεεχόφερ για περίπου δύο ώρες στην Καγκελαρία, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του συγκρουσιακού κλίματος.

Χθες εξάλλου, η Γενική Γραμματέας του κόμματος, ανέλαβε, με επιστολή της προς όλα τα μέλη, να εξηγήσει την συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, για την επαναπροώθηση μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει ήδη απορριφθεί σε άλλη, κοινοτική, χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα