back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά -Στό “κόκκινο” η Αττική – Μελτέμια στο Αιγαίο

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

Ισχυροί άνεμοι

Παράλληλα, όπως αναφέρει το meteor.gr, αυτό το Σαββατοκύριακο ,ενισχύονται οι άνεμοι στο Αιγαίο μειώνοντας τη δυσφορία στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα αλλά αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών.  Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που περιμένουμε να πνέουν έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, με τις ριπές να να ξεπερνούν τα 90 km/h στο Κεντρικό Αιγαίο. Μικρή εξασθένηση του μελτεμιού και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.

Φωτιά στον Μαραθώνα   

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8.10 σήμερα το πρωί σε ξερά χόρτα μέσα σε οικοπεδικό χώρο στο Σέσι Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα. Στη σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο. Ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα