back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η κατάσταση στη Μόρια ξεφτιλίζει τη χώρα»

Διαβάστε επίσης

Αιτία διεθνούς εξευτελισμού για τη χώρα μας χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Μόρια ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει λόγο για κυβερνητική ανικανότητα στον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού που διαμορφώνει μια θλιβερή πραγματικότητα για τους περίπου 8.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας Λέσβου.

Στην ερώτηση του επικαλείται ρεπορτάζ του «BBC» που αφηγείται την ιστορία ανήλικων προσφυγόπουλων που κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην αυτοκτονία, ενώ αναφέρεται σε ανάλογα ρεπορτάζ των Times της Νέας Υόρκης που παραλληλίζουν με κόλαση τη ζωή στον καταυλισμό της Λέσβου.

Ο τομεάρχης της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνείται να δώσει πειστικές απαντήσεις για το αν όλα αυτά τα δημοσιεύματα έχουν βάση.

Παράλληλα, ρωτά ποια τα χρηματικά ποσά που έχουν δαπανηθεί για την βελτίωση των υποδομών του καταυλισμού και πόσα κονδύλια έχουν δαπανηθεί για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα