back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πρόγραμμα Log-Attica: Aλλαγές στην μεταφορά εμπορευμάτων μέσα στην πόλη

Διαβάστε επίσης

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αναδιοργάνωση και βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών εμπορευματικών μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής καθώς δημιουργείται σωρεία προβλημάτων στην κίνηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σύμφωνα με υπάρχοντα στοιχεία από την Περιφέρεια,  τα φορτηγά οχήματα κινούνται άδεια στο 60% των ημερήσιων διαδρομών τους. Οι υποδομές του οδικού δικτύου είναι περιορισμένες και οι χώροι φορτοεκφόρτωσης ελάχιστοι. Ως αποτέλεσμα η αστική μεταφορά εμπορευμάτων δημιουργεί κοντά στο 15% της κίνησης στο αστικό δίκτυο της Περιφέρειας και ευθύνεται για το 30%-50% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και για το 25% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των αστικών μεταφορών συνεδρίασε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η επιτροπή συντονισμού του νέου επιχειρησιακού προγράμματος Log-Attica προκειμένου να οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη για την εκτέλεσή του.

Όπως σημειώνεται απαιτείται ένα νέο μοντέλο φιλικό προς το περιβάλλον, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος να αναστραφή η υφιστάμενη κατάσταση η οποία είναι ενεργοβόρος ,με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκωνκαι την ανταγωνιστικότητα των Δήμων της Αττικής.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα