back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κλείνουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά στους υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν τις 13 Περιφέρειες της χώρας, έως το πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου κινούνται στο Κίνημα Αλλαγής, που ξεκαθαρίζουν πως η στήριξη συγκεκριμένων προσώπων του ευρύτερου χώρου επιβεβαιώνει στην πράξη την πρόθεση του νέου φορέα να υπερασπιστεί την αυτόνομη πορεία.

Οι σειρήνες από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν βρει έως τώρα ευήκοα ώτα στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ καθημερινά στελέχη της αναδεικνύουν την φοβικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να καταμετρήσει δυνάμεις σε Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υποστηρίζοντας διακριτές από το ΚΙΝΑΛ υποψηφιότητες.

Κατόπιν των συνεδριάσεων των κατά τόπους Περιφερειακών Συμβουλίων, το Κίνημα Αλλαγής επισημοποίησε τη στήριξη του στους δύο εν ενεργεία Περιφερειάρχες, που είχαν εκλεγεί το 2014 με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, ήτοι τον Απόστολο Κατσιφάρα στην Δυτική Ελλάδα και τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη. Ήδη έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι του κόμματος οι Νίκος Τσιλιμήγκας στην Θεσσαλία, Γεωργία Ζεμπιλιάδου στην Δυτική Μακεδονία, Χρήστος Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία, Κατερίνα Μπατζελή στη Στερεά Ελλάδα και Δημήτρης Δημητρίου στην Ήπειρο. Την εκ νέου διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε, εξάλλου, ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος θα υποστηριχθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στο Νότιο Αιγαίο φαίνεται πως έχει “κλειδώσει” ο Μανώλης Γλυνός, ενώ στο Βόρειο φαίνεται πως υπάρχει ανατροπή δεδομένων, καθώς ο μέχρι πρότινος επικρατέστερος για να λάβει το χρίσμα του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης παραμένει κατά πληροφορίες επικεφαλής της γραμματείας επικοινωνίας του Κινήματος, γεγονός, που ανοίγει τον δρόμο είτε στον Νάσο Γιακαλή, είτε στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλο. Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην Υπουργού, Γιώργου Πεταλωτή, ενώ η αναζήτηση συνεχίζεται στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Σε επίπεδο Δήμων, ο Παύλος Γερουλάνος μοιάζει να είναι ο επικρατέστερος να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Το απόγευμα της Τετάρτης, εξάλλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναμένεται κατά πληροφορίες να ενημερώσει τα μέλη της δημοτικής παράταξης πως δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο. Ασαφές, πάντως, παραμένει εάν θα τους ενημερώσει και για το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα