back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Συνεχίζεται η πορεία των μεταναστών- Οι ΗΠΑ ενισχύουν τα σύνορα με 5.200 στρατιώτες

Διαβάστε επίσης

Ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει 5.200 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και ενόπλους, κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό καθώς συνεχίζεται η πορεία χιλιάδων ανθρώπων από την κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ κατ επανάληψη έχει αναφέρει την πρόθεσή του για ανάπτυξη στρατού στα σύνορα ενώ σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 800 στρατιώτερς κατευθύνονται ήδη στο Τέξας για να συνδράμουν στην ασφάλεια των συνόρων.

“Νομίζω ότι ο πρόεδρος το κατέστησε σαφές ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι θέμα εθνικής ασφάλειας”, είπε ο στρατηγός Τέρενς Ο’Σόνεσι, επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

“Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναπτύξουμε περισσότερους από 5.200 στρατιώτες στα νοτιοδυτικά σύνορα”, συνέχισε ο Ο’Σόνεσι. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται περίπου 2.000 μέλη της Εθνοφρουράς.

Στα σύνορα της Γουατεμάλα με το Μεξικό, πλήθος μεταναστών βρέθηκαν μέσα στα νερά του  ποταμού Σουτσιάτε  για να συνεχίσουν τον δρόμο προς τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, για να παρακάμψουν τις περιοχές που έχει αποκλείσει η αστυνομία.

Οι μετανάστες με καταγωγή από την Ονδούρα επιβιβάστηκαν σε σχεδίες που έφτιαξαν με σαμπρέλες, ενώ άλλοι άρχισαν να κολυμπούν και με μία ανθρώπινη αλυσίδα,  για να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα, έφτασαν μέχρι την απέναντι όχθη.

Σε ορισμένα σημεία των συνόρων σημειώθηκαν επεισόδια καθώς οι αρχές του Μεξικό εμπόδιζαν την είσοδο των μεταναστών από την Ονδούρα, ενώ ένας άνθρωπος έχασε ζωή του από βλήμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φαίνεται πως τραυματίστηκε θανάσιμα από πλαστική σφαίρα που έριξε η αστυνομία του Μεξικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Αλφόνσο Ναβαρέτε, αρνήθηκε σήμερα ότι την ευθύνη φέρουν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου. Δεν «οπλοφορούσαν ούτε είχαν πλαστικές σφαίρες».

Εν τω μεταξύ το πρώτο “καραβάνι των μεταναστών” συνεχίζει το ταξίδι την πορεία του μέσα από το Μεξικό ενώ με συνεχείς αναφορές ο Ντ. Τραμπ υπεραμύνεται της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ενόψει και των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

«Πολλά μέλη συμμοριών και πολύ κακοί άνθρωποι έχουν διεισδύσει στο καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορά μας» ανέφερε σε ένα tweet ο πρόεδρος των ΗΠΑ.  «Σας παρακαλώ, κάντε αναστροφή, δεν θα σας επιτραπεί να εισέλθετε στις ΗΠΑ…»  έγραψε χαρακτηριστικά : «Πρόκειται για εισβολή στη χώρα μας και ο στρατός μας σας περιμένει»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα