back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μάχη κατά του λαϊκισμού ξεκινάει από την Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης

Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα, είπε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που βίωσε τα δεινά του λαϊκισμού και η πρώτη που θα τον διώξει».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «όσοι είχαν μαγευτεί από την ακραία Αριστερά τώρα καταλαβαίνουν ότι τα ψέματα των λαϊκιστών έχουν κοντά ποδάρια». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι διχάζει και εκτοξεύει λάσπη.

Απευθυνόμενος στους νέους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε ότι «η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές», αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα των απόψεων.

Επεσήμανε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει δυσκολίες σε μία περίοδο ακραίων αναταραχών. «Σε μια εποχή που τα συστημικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται υπό πίεση, κατορθώσαμε να προσαρμοστούμε σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να γίνουν για άλλη μια φορά η κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική», συμπλήρωσε.

Σημείωσε εξάλλου ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για χάρες, αλλά θέλουν ευκαιρίες. «Και αυτές θα τις προσφέρουμε όταν ο λαός μας δώσει την ευκαιρία να ηγηθούμε της χώρας» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ πηγές της ΝΔ σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν τα εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν εχει σκοπό να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν γίνει, με την ψήφο των πολιτών, πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο κ. Μητσοτάκης σκέπτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εφόσον η ΝΔ έρθει στην εξουσία.

ΣΥΡΙΖΑ: Στις επόμενες εκλογές θα ηττηθεί ξανά ο λαϊκισμός που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι στις επόμενες εκλογές θα ηττηθεί ξανά ο λαϊκισμός στη χώρα μας. Θα ηττηθεί η πιο ακραία, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά του εκδοχή. Αυτή που ο ίδιος εκπροσωπεί από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ» υποστήριξε η Κουμουνδούρου.

ΝΔ: «Με αυτήν την κυβέρνηση, ακόμη και η λέξη ντροπή έχει χάσει πια το νόημα της»

«Η σκοπιανή κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενσωματώσει στο Σύνταγμα της τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ο Πάνος Καμμένος κόβει βόλτες και φωτογραφίζεται με τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού λες και είναι δικά του» σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της.

Επισημαίνει πως «με αυτήν την κυβέρνηση, ακόμη και η λέξη ντροπή έχει χάσει πια το νόημα της».

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Μετανάστευση και ασφάλεια οι προκλήσεις της ΕΕ

Η μετανάστευση και η ασφάλεια είναι οι δύο βασικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Τα δύο αυτά ζητήματα τροφοδότησαν την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού – που είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όλων, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει, ωστόσο, να συγχέουμε τις φωνές του εθνικισμού με τον πατριωτισμό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά την ενότητα και την αλληλεγγύη, σημείωσε και πρόσθεσε «σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να υψώσουμε έναν τοίχο για να σταματήσουμε τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό που επιδιώκουν να μας απομονώσουν και να μας χωρίσουν. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την πίστη μας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την αγάπη μας για την πατρίδα μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ευημερίας και καλύτερης διαβίωσης. Τελικά μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα και Ευρωπαίοι και πατριώτες».

Αναφέρθηκε στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, λέγοντας ότι έρχονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης. «Κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής εκστρατείας πρέπει να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες και αρχές της Ένωσης μας. Είναι καιρός να αναλάβουν όλοι την ευθύνη για την Ευρώπη του αύριο. Ήρθε η ώρα να ηγηθούμε. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να δώσουμε ένα παράδειγμα σε όλους και να καλέσουμε άλλους Ευρωπαίους να μας ακολουθήσουν σε αυτή την πορεία».

Στυλιανίδης: Οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να επικρατήσουν έναντι των ευρωσκεπτικιστών και των λαικιστών

Το ΕΛΚ και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να επικρατήσουν έναντι των ευρωσκεπτικιστών και των λαϊκιστών στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ, ο επίτροπος της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστάθηκε στην οικονομική και προσφυγική κρίση, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα κύματα είναι μπροστά μας: «Το πρώτο είναι το Brexit και το δεύτερο οι ευρωπαϊκές εκλογές. Είναι πολύ σημαντικό. Ας μην ξεχνάμε: η ΕΕ είναι το πιο επιτυχημένο πολυμερές πρότζεκτ στην ιστορία. Γιατί; Γιατί τολμήσαμε. Τολμήσαμε να εμπλακούμε. Μεταξύ μας και με τον κόσμο. Τολμήσαμε να συμφιλιωθούμε και να συμβιβαστούμε. Τολμήσαμε να καινοτομήσουμε. Να επηρεάσουμε. Να προσελκύσουμε. Και γι ‘αυτό παραμένουμε παγκόσμιος ηγέτης».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ανέφερε: «Αυτές οι εκλογές αποτελούν δοκιμασία για τη δημοκρατική νομιμότητα. Όλοι έχουμε την ευθύνη – ειδικά εσείς, οι νέοι της Ευρώπης – να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για τους κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους και τις αξίες μας».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα