back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Χωρίς ορκωτό και με τη βούλα η Folli Follie- Αναταραχή και στη Dufry με παραίτηση του Αντιπρόεδρου που δάνεισε τον Κουτσολιούτσο

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ορκωτό πλέον βρίσκεται και επισήμως η Folli Follie μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο ορκωτός ελεγκτής κ. Γιώργος Βαρθαλίτης της Ecovis ο οποίος είχε υπογράψει τις αλλοιωμένες οικονομικές καταστάσεις ενώ την ίδια στιγμή το σκάνδαλο παρασύρει και τη Dufry.

Ο Αντιπρόεδρος του Ελβετικού ομίλου Holzer Neumman Andres που αποκαλύφθηκε ότι έναντι δανείου που φέρεται να έχει χορηγήσει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει προσημειώσει ακίνητα της οικονογένειας υπέβαλε χθες την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε καθώς και από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου.

Ο κ. Holzer παραμένει απλό μέλος του ΔΣ και στην παραίτησή του επικαλείται λόγους υγείας. Ωστόσο είναι προφανές ότι η παραίτησή του σχετίζεται με τις στενές σχέσεις οικονομικού χαρακτήρα που είχε με την οικογένεια Κουστολιούτσου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη παραίτηση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου καθώς έχουν αρχίσει να εγείρονται ερωτήματα γενικότερα για την Dufry από θεσμικούς επενδυτές δεδομένης και της ενσωμάτωσης των ΚΑΕ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Folli Follie πλέον αδυνατεί να συντάξει και να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για το 2017 και είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί. Πάντως το ΔΣ της εταιρίας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να αναζητήσει λύσεις τόσο για τον ορκωτό όσο και για τη δυνατότητα επιβίωσης της εταιρίας. Ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να έχει η Fosun η οποία διατηρεί το ποσοστό της στην εταιρία.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα