back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στ. Πιτσιόρλας στον Αθήνα 9.84: Ιστορική η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Διαβάστε επίσης

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία 15 σημείων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καθαρή Έξοδος», στον Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού, τόνισε ότι μπαίνει ένα τέλος στα θέματα της εκατέρωθεν διεκδίκησης, που αφορούν την περιουσία της Εκκλησίας.

Η συμφωνία προβλέπει – μεταξύ άλλων – ετήσια επιδότηση της Πολιτείας προς την Εκκλησία για τη μισθοδοσία του σημερινού αριθμού κληρικών και συγκρότηση ταμείου αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι, υπάρχει σαφής μνεία ότι είναι εθελοντική η προσχώρηση των μητροπόλεων στη διαδικασία του ταμείου, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή διέξοδο.

Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο θέμα προστασίας της α’ κατοικίας

Αναφερόμενος στην προστασία της α’ κατοικίας και στην πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση νέου νόμου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στο θέμα και θα επιμείνει σε αυτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πρόσθεσε ότι από 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται και νόμος για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων.

Ως προς τις συντάξεις, ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της μη περικοπής τους θα έχει τακτοποιηθεί ως το τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Έστειλε και μήνυμα για το ζήτημα των αναδρομικών. “Το σήμα που πρέπει να εκπέμπει και εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία δεν θα μπει σε κίνδυνο. Πετυχαίνοντας αυτό θα πάμε παραπέρα”, σημείωσε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα