back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΔΗΣΥ: Τεράστια η απαξίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Διαβάστε επίσης

Για τεράστια απαξίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας κάνει λόγο η ΔΗΣΥ σε ανακοίνωση της, σημειώνοντας ότι στα χρόνια της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ 1 στα 3 νομοσχέδια ( ποσοστό 37,5%) ψηφίστηκαν με επείγουσες ή κατεπείγουσες διαδικασίες, ενώ σε σύνολο 252 νομοσχεδίων έχουν κατατεθεί 854 τροπολογίες, εκ των οποίων οι 567 ήταν άσχετες με το θέμα και οι 500 εκπρόθεσμες.

Σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ, χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας στη νομοθέτηση, η κατάθεση και αποδοχή από τον αρμόδιο υπουργό, βουλευτικής τροπολογίας 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για τον Κλεισθένη, η οποία τροποποιούσε διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου και μάλιστα την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αυτοδιοίκητων Εκλογών.

Αναφορικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, η ΔΗΣΥ κάνει λόγο για συστηματική θεσμική ασυδοσία που δυναμιτίζει τα θεμέλια του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται ενδεικτικά για το έτος 2018 από τις 1122 επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί ώστε να απαντηθούν, τελικά απαντήθηκαν οι 348, ποσοστό που οριακά υπερβαίνει το 30%.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα