back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κάθε Δευτέρα Η Αθήνα Έχει Στόχους – Συνέργεια Του Αθήνα 9.84 Με Τον ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών παρουσιάζει τους 17 στόχους που έχει θέσει ο Οργανισμός έως το 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η συνέργεια του Αθήνα 9.84 με τον ΟΗΕ που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου συνεχίστηκε και σήμερα όπου από τις 12:00 έως τις 13:00, οι «Ντάμες Σπαθί», Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, παρουσίασαν τις δράσεις του ΟΗΕ για τον στόχο 17 με τίτλο “Συνεργασία για τους Στόχους”.

«Τα Ηνωμένη Έθνη μιλάνε για διεθνείς συνεργασίες, όπως για παράδειγμα για το πώς θα επενδύσουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη. Εμείς πρέπει να δούμε πως θα γίνουν συνεργασίες μεταξύ μας. Μια και του χρόνου είναι χρονιά εκλογών πρέπει να δούμε τί σημαίνει να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα παγκόσμιων ελληνικών στόχων και πως αυτοί θα δεθούν με το παγκόσμιο πλαίσιο. Το ελληνικό κράτος έχει καταθέσει φέτος το καλοκαίρι τα Ηνωμένα Έθνη το πλάνο για την Ελλάδα. Δενέχει ακόμα συζητηθεί η υλοποίησή του. Περιμένουμε να δούμε πως θα το πάρουμε κομμάτι- κομμάτι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και Διευθυντής της ΜΚΟ “Οργάνωση Γη” Κώνσταντίνος Μαχαίρας.
Έχουμε ήδη ξεκινήσει να προωθούμε τη δημιουργία και στην Ελλάδα του ανεξάρτητου δικτύου για το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ, το Global Compact, που αποτελεί και για τον ΟΗΕ το βασικό θεσμικό εργαλείο μιας συνεργασίας στην πράξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και της κοινωνίας των πολιτών τόσο. Σε αρκετούς Στόχους του ΟΗΕ δεν έχουμε ανταποκριθεί με επάρκεια. Υστερούμε κυρίως στον Στόχο 17, αλλά και σε άλλους στόχους που είναι προϋποθέσεις για την επίτευξη του συνόλου των Στόχων, όπως είναι ο Στόχος 4 για την Ποιοτική Εκπαίδευση. Βέβαια δεν είμαστε η εξαίρεση. Είμαστε ο κανόνας. Τα ίδια χαρακτηριστικά εμφανίζονται και σε άλλες χώρες», είπε η Μαρία Αλεξίου πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR Hellas ( Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη) και διευθύντρια του CSR στην εταιρεία TITAN.
«Γενικότερα μέχρι στιγμής η κοινωνία των πολιτών έχει ενεργοποιηθεί. Επιβεβαιώνουμε κάθε μέρα τη θέληση όλων των οργανισμών και των πολιτών να βάλουν το λιθαράκι τους στην επίτευξη των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Είμαστε σε κάλό δρόμο», σημείωσε ο Σίμος Σιδηρόπουλος, πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα