back to top
17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια. Την Τετάρτη εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων οκτώ ανθρώπων σε μια πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας μεγάλο μέρος της οποίας απανθρακώθηκε, αυξάνοντας σε — τουλάχιστον — 56 τον αριθμό των νεκρών.

Ο νέος απολογισμός των θυμάτων ανακοινώθηκε μερικές ώρες μετά την άφιξη μονάδων της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στις έρευνες στην πόλη Πάρανταϊς, περίπου 280 χιλιόμετρα βόρεια από το Σαν Φρανσίσκο.

Εξάλλου χθες, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, του Κόρι Χόνι, έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα ονόματα 100 και πλέον ανθρώπων που συγγενείς τους ανέφεραν πως αγνοούνται, στην πλειονότητά τους άνω των 65 ετών. Αρχικά, οι αρχές μίλαγαν για 230 αγνοούμενους. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους η τύχη των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή ζούσαν στην Πάρανταϊς, μια πόλη 27.000 κατοίκων, που μεγάλο μέρος της μετατράπηκε σε αποκαΐδια τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης.

Πάνω από 8.800 κτίρια, τα περισσότερα από αυτά σπίτια, καταστράφηκαν τελείως μέσα και γύρω από την Πάρανταϊς. Οι εντολές απομάκρυνσης κατοίκων από τις εστίες τους παραμένουν σε ισχύ για περίπου 50.000 ανθρώπους.

Τα αίτια της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνια, παραμένουν άγνωστα. Ορισμένοι λένε ότι μπορεί να οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση ηλεκτροφόρων καλωδίων, με υπαιτιότητα μιας εταιρείας ηλεκτροδότησης της περιοχής. Οι φλόγες ενισχύθηκαν από ισχυρούς ανέμους και εξαπλώθηκαν ταχύτατα, καθώς τα δέντρα -λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας- μετατράπηκαν σε καύσιμο για την φωτιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα