back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πράσινη αντί για Μαύρη Παρασκευή λανσάρει η Γαλλία

Διαβάστε επίσης

“Πράσινη Παρασκευή” είναι η απάντηση των Γάλλων στην “Μαύρη Παρασκευή” που γιορτάζεται σήμερα σε πολλές χώρες ως μεγάλη γιορτή της κατανάλωσης χάρη στις εντυπωσιακές εκπτώσεις.

Πρόκειται για ένα κίνημα «αντι-Black Friday» που προσπαθεί να σταθεί “απέναντι στην καταναλωτική μανία”, όπως σημειώνουν οι εμπνευστές του. Πρόκειται για ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 180 γαλλικές εταιρίες οι οποίες δεσμεύονται να γυρίσουν την πλάτη στην “Μαύρη Παρασκευή” και να μην κάνουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους σήμερα.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν σήμερα στην πρωτοβουλία, όχι μόνο δεν θα κάνουν εκπτώσεις αλλά δεσμεύονται ότι μέρος των εσόδων και συγκεκριμένα το 15% τους θα διατεθούν σε οργανώσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ξεκίνησε δειλά, πέρσι, από μία οργάνωση που ασχολείται με την ανακύκλωση, την Ενβί, αλλά φέτος πλέον λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις και αφορά όλη τη χώρα ενώ στο Παρίσι, έχει και την επίσημη στήριξη του Δήμου. Η πρόεδρος της οργάνωσης Ανεμόν Μπερές, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Liberation εξηγεί ότι στόχος τους είναι “να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό ότι υπάρχουν πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις κατανάλωσης που επιτρέπουν στον καθένα μας να εκμεταλλευτεί τη δύναμή του”.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να αναρωτηθούν: τι χρειάζομαι πραγματικά; Η ιδέα δεν είναι να κάνουμε τους καταναλωτές να αισθάνονται ένοχοι. Είναι θέμα υπευθυνότητας. Στόχος μας είναι να αποδεικνύουμε σε καθημερινή βάση ότι είναι δυνατόν να κινηθούμε προς ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας, ένα μοντέλο που σέβεται την κοινωνικό και το περιβάλλον», υπογραμμίζει η Ανεμόν Μπερές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα