back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

“Μπασκετική” γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία παίζοντας μπάσκετ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Συντάγματος.

Μαζί βρίσκονται και άλλοι φορείς, όπως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αλλά και φοιτητές οι οποίοι μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο, εξηγώντας τους παράλληλα τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται εκεί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, Μαρία Δανιήλ, τόνισε στον Αθήνα 984 πως “έχω έρθει κι εγώ να συμβάλω σ αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα, για να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι είναι αυτά τα ιδιαίτερα άτομα. Δεν είναι αποκομμένα από την κοινωνία, είναι άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες. Αυτά τα άτομα έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και την απάθεια του. Απάθεια γιατί βλέπουμε καθημερινά, για παράδειγμα, αυτοκίνητα σε πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες”.

Από τη μεριά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ ατόμων με αμαξίδιο, Μανώλης Ζαχαράκης, ανέφερε στον Αθήνα 984 ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως υπάρχει και αυτός ο ειδικός αθλητισμός, πέρα από τα αγωνίσματα που παρακολουθούμε καθημερινά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα