back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης στα Δημοτικά σχολεία

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα στήριξης μαθητών του Δημοτικού από ψυχολόγους του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την παροχή βοήθειας σε μαθητές οι οποίοι, με τη συγκατάθεση των γονιών τους, διατυπώνουν σχετικό αίτημα.

Για τη στήριξη του προγράμματος το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα πρόσληψης ψυχολόγων σε ομάδες Δημοτικών σχολείων, αποτελούμενες από πέντε σχολικές μονάδες η καθεμία. Ήδη με σχετική του εγκύκλιο, το υπουργείο ζητά από τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν έως τις 14 Δεκεμβρίου τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση των ομάδων πέντε σχολείων με κριτήρια, μεταξύ άλλων, την απόσταση μεταξύ των σχολικών μονάδων της κάθε ομάδας και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Για το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για ψυχολόγους στα δημοτικά σχολεία μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Χατζηιωάννου η πρόεδρος του Πανελληνίου Ψυχλογικού Συλλόγου Παρρησία Σαλεμή, η οποία υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και νομίζω σε πολύ νωρίτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες».

«Βέβαια είναι πολύ αισιόδοξο το ότι ξεκινάμε τουλάχιστον στο δημοτικό, όπου αρχίζουν και εμφανίζονται, γίνονται αισθητές πάρα πολλές διαταραχές που αφορούν την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών. Πρακτικά (το πρόγραμμα) δεν μπορεί να γίνει γιατί θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις: θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος σε κάθε σχολείο, θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα. Για τον ίδιον τον ψυχολόγο είναι πάρα πολύ δύσχρηστο να περιφέρεται σε διαφορετικές σχολικές μονάδες.
Αυτό που θα ήθελα να πω στους γονείς είναι ότι, όταν απεύθυνοται ή όταν χρειαστεί να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, όπως είναι ο ψυχολόγος, θα πρέπει να μην ντρέπονται να ρωτήσουν τις σπουδές του, γιατί δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που παρουσιάζονται ως ψυχολόγοι αλλά ουσιαστικά έχουν άλλες ιδιότητες» σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα