back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γαλλία: Απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα μεγαλύτερα γαλλικά συνδικάτα, το CGT, καλεί σήμερα σε απεργία και κινητοποιήσεις.

Απεργία και στις συγκοινωνίες

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας καλεί σήμερα σε απεργία τα μέλη της με αίτημα τις αυξήσεις των συντάξεων, του κατώτατου μισθού και του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος.

Το συνδικάτο καλεί επίσης και σε κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες και συγκεκριμένα στον SNCF και στην RATP.

Παρόλο που κάποιοι εκτιμούσαν ότι οι πρόσφατες αναγγελίες του Εμανουέλ Μακρόν θα ικανοποιήσουν εκτός από τα “κίτρινα γιλέκα” και τα συνδικάτα, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα την ικανοποίησή τους εξέφρασαν μόνο τα εργοδοτικά σωματεία και το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Το CGT, που και μετά τις τελευταίες εκλογές παραμένει το μεγαλύτερο στον δημόσιο τομέα, στοχεύει να κινητοποιήσει σήμερα εργαζόμενους, άνεργους, νέους και συνταξιούχους.

Στόχος, να διαδηλώσουν κατά “της έλλειψης συγκεκριμένων και άμεσων απαντήσεων της κυβέρνησης και της εργοδοσίας” αλλά και της “άρνησής τους να ξεκινήσουν αληθινές διαπραγματεύσεις”.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους που είναι μέλη του συνδικάτου συμμετέχουν επίσης στις σημερινές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την μεταρρύθμιση του οργανισμού.

“Για εμάς είναι μία ευκαιρία να δείξουμε τον θυμό μας ενάντια σε μία μεταρρύθμιση που εξακολουθούμε να απορρίπτουμε”, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν, αρκετά δρομολόγια τρένων δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα