back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Σόιμπλε συνεχίζει να στηρίζει τον Μερτς

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθησή του ότι ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να είναι υποψήφιος καγκελάριος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών στις ομοσπονδιακές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας είχε στηρίξει άλλωστε δημοσίως την υποψηφιότητα Μερτς, ο οποίος έχασε οριακά την προεδρεία της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών από την Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, εκλεκτή της Άνγκελα Μέρκελ, στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

“Ο Φρίντριχ Μερτς είναι έτοιμος να παλέψει στην CDU για αυτή τη δημοκρατία. Πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και στο μέλλον”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι ότι το Stern δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα. Βάσει του γερμανικού εκλογικού νόμου, δεν είναι υποχρεωτικό οι αρχηγοί των κομμάτων να είναι και υποψήφιοι καγκελάριοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η CDU παραμένει διχασμένη σε δύο στρατόπεδα Μέρκελ-Σόιμπλε, Κραμπ-Κάρενμπαουερ-Μερτς.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα