back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η υπόθεση Novartis ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο

Διαβάστε επίσης

Η υπόθεση Novartis ανεβάζει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο όπως καταδεικνύεται από την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που εξελίσσεται από την Πέμπτη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει ότι “όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας”.

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το κάλεσμά του προς τους “επικεφαλής των δημοκρατικών δυνάμεων να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή”, αλλά και η απάντηση της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου με αναφορά, για πρώτη φορά, σε “παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου”, είναι ενδεικτικά των πολύ υψηλών τόνων που επιλέγει η Πειραιώς.
Η ΝΔ ρίχνει μάλιστα ευθέως το γάντι και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα διερωτώμενη αν “έχει κάτι να πει ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;”.
“Ο κ. Τσίπρας ας δώσει επιτέλους απαντήσεις στις συγκεκριμένες καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Διότι όσο κρύβεται απλά επιβεβαιώνει ότι έχει αναθέσει τη διακυβέρνηση του τόπου στον Παύλο Πολάκη”, τονίζουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς στον απόηχο και της χθεσινής ανακοίνωσης της Ένωσης.
Μιλούν επίσης για ” σοβαρό ζήτημα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται η υπόθεση της Novartis”, επιμένοντας πως ο κ. Πολάκης “είναι το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη” και πως “ό,τι συμβαίνει σήμερα, αντανακλά απευθείας στο Μαξίμου” .
” Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει”, τονίζουν.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα γαλάζιες πηγές υποστηρίζουν ότι “το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό απειλή” και- όπως λένε-. “είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία των θεσμών του πολιτεύματος” .

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αντιδράσεων δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο διάστημα να αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση αυτή, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε ανάρτησή του, στα αγγλικά, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι “οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας” .

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα