back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας λόγω κακοκαιρίας

Διαβάστε επίσης

Πλήθος κλήσεων δέχεται καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από πολίτες που ζητούν βοήθεια λόγω της  έντονης κακοκαιρίας.

Τα πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν σε δεκάδες περιστατικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς οδηγών από τα χιόνια.  Χθές στην Πυροσβεστική έγιναν 50 κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ προχθές είχαν καταγραφεί 117 κλήσεις που ζητούσαν την συνδρομή της.

Τις τελευταίες ώρες σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού η Π.Υ μετέφερε σε ασφαλές σημείο 5 άτομα στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδος ενώ ακόμα 4 άτομα στο Πλατύ Ποτάμι Σπάρτης καθώς τα οχήματά τους είχαν ακινητοποιηθεί από το χιόνι. Σε άλλη επιχείρηση στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης διασώθηκαν οι δύο επιβάτες του οχήματος .

Συνολικά από το Σάββατο έως την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν μεταφορές 15 ατόμων (κυρίως από ακινητοποιημένα οχήματα λόγω χιονιού) σε ασφαλή σημεία σε Επανομή, Ασπροβάλτα, Βασιλούδι Χορτιάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Μεταφορά ασθενών

Κατά τα τελευταίο 24ωρο, λόγω του κύματος κακοκαιρίας , η Υπηρεσία έχει πραγματοποιήσει μεταφορές επτά ασθενών (κυρίως νεφροπαθών για προγραμματισμένη αιμοκάθαρση) προς νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αναλυτικά: στο νομό Θεσσαλονίκης

1 άτομο από την περιοχή Νέο Ρύσσιο,
1 άτομο από την περιοχή Ωραιόκαστρο,
1 άτομο από την περιοχή Ευκαρπίας,
1 άτομο από την περιοχή Τρίλοφο,
1 άτομο από την περιοχή Επανομή,
1 άτομο την περιοχή Περαία,
1 άτομο από την Νεάπολη

Στο νομό Καβάλας ένα  άτομο με καρδιολογικό πρόβλημα από την περιοχή Παγγαίο

Όμως και τις προηγούμενες ημέρες καθώς τα κύματα κακοκαιρίας σάρωναν περιοχές της χώρας η Π.Υ εκλήθη από από ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χιόνια, για μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένες περιοχές, ακόμα και για την μεταφορά σόμπας στο σπίτι καρδιοπαθή.

Όπως ανακοινώθηκε από την Π.Υ πραγματοποιήθηκε μεταφορά φαρμάκων σε ασθενείς στις περιοχές Πουγκάκια Φθιώτιδας, Σπερχειάδα Φθιώτιδας, Σφακιώτες Λευκάδας, ενώ μεταφέρθηκε θερμαντική συσκευή σε υπερήλικα καρδιοπαθή στην περιοχή Τσούκα Φθιώτιδας.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα