back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αύριο η ένατη πράξη των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της εθνικής διαβούλευσης που έχει αναγγείλει ο Εμανουέλ Μακρόν, τα “κίτρινα γιλέκα” ετοιμάζονται για την αυριανή, ένατη πράξη των κινητοποιήσεων.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι στις 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει επίσημα η εθνική διαβούλευση για να βγει η χώρα από την πολιτική και κοινωνική κρίση στην οποία έχει εισέλθει τους τελευταίους μήνες, οι διοργανωτές των “κίτρινων γιλέκων” καλούν τους πολίτες σε νέες διαδηλώσεις αύριο.

Παρίσι

Πολλά τα καλέσματα για το Σάββατο, αλλά ένα κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό το ραντεβού έχει δοθεί αύριο το πρωί στην Ντεφάνς και ήδη 3.000 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν, ενώ 15.000 ότι ενδιαφέρονται.

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει αν θα τηρηθεί το ραντεβού ή αν αύριο το πρωί ξαφνικά αλλάξει σημείο συνάντησης, μία μέθοδο που συνηθίζουν τελευταία τα “κίτρινα γιλέκα” με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις αρχές.

Ο Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των εμπνευστών και πρωταγωνιστών του κινήματος, έχει πολλές φορές εκφράσει την διαφωνία του με ραντεβού που δίνονται μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας, και επιμένει ότι πρέπει οι διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην καρδιά του Παρισιού.

80.000 αστυνομικοί

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει κινητοποιήσει 80.000 αστυνομικούς που θα βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη Γαλλία αύριο ενόψει των διαδηλώσεων. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ σε συνέντευξή του λίγες μέρες νωρίτερα, είχε ανακοινώσει την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα