back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ένα σπίτι μιλά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διαβάστε επίσης

Την παράσταση «Η βιογραφία του Πατρογονικού» παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στις 11 και 12 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία, Θοδωρή Γκόνη.

Πρόκειται για τη διασκευή του βιβλίου της Μάγκυς Κριθαρέλλη και την ιστορία του πατρογονικού της σπιτιού από το 1903 ως τις μέρες μας.

Θοδωρής Γκόνης στον Αθήνα 9.84

«Μιλάει για την ιστορία δύο οικογενειών, κατά τη διάρκεια της οποία ξετυλίγεται όλη η ιστορία της Καβάλας, της Μακεδονίας, των Βαλκανίων και της Ελλάδας» τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Θοδωρής Γκόνης.

«Τον Μάρτιο«, πρόσθεσε, «θα φέρουμε πιθανότατα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Ξεπεσμένο Δερβίσης Υπό την βασιλικήν δρυν, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

Αφιερωμένο στην Οδύσσεια το φετινό φεστιβάλ Φιλίππων

Αναφερόμενος στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων, ο κύριος Γκόνης είπε ότι θα είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου και θα έχει υπότιτλο η «Τέχνη της Επιβίωσης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επειδή είναι αλληγορικό έτσι και αλλιώς αυτό το έπος, αλληγορικός είναι και ο τίτλος του φεστιβάλ».

«Φέτος το φεστιβάλ θα είναι ραπ, θα έχει νέους ανθρώπους γιατί έτσι και αλλιώς οι πρώτοι ράπερς ήταν οι ραψωδοί». Αν η Ιλιάδα είναι τραγωδία, τότε η Οδύσσεια είναι κατά βάθος κωμωδία και μακάρι να είχαμε μάθει τα γράμματα όλοι μας πάνω στην Οδύσσεια» κατέληξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Φιλίππων.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα