back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο διαζύγιο- “Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει “ναι” στην συμφωνία των Πρεσπών”

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι πρόκειται για “σκηνοθετημένο διαζύγιο” ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αnt1.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη “οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν και σήμερα να υπάρχουν, απλά συγχωνεύθηκαν και αποτελούν πλέον ένα», ενώ υποστήριξε πως ακόμη και αν υπάρξουν οι 151 βουλευτές που τυπικά χρειάζεται η κυβέρνηση “δεν πρόκειται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι “η πιο σωστή και πιο καθαρή λύση είναι εκλογές τώρα», ενώ υποστήριξε ότι “ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα σημαίνει “ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και “παράταση μίας κυβέρνησης που κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα”.

Για μία ακόμη φορά τόνισε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σε περίπτωση που μεσολαβήσουν εθνικές εκλογές δεν πρόκειται ως κυβέρνηση η ΝΔ να την κυρώσει. Εάν δεν περάσει τώρα η συμφωνία, ανέφερε, η διαπραγμάτευση την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει από την αρχή. Αναγνώρισε ότι “από τη στιγμή που θα κυρωθεί η συμφωνία και λίγο αργότερα το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ η γειτονική χώρα μπαίνει στο ΝΑΤΟ”, τόνισε ωστόσο ότι δεν μπαίνει στην ΕΕ και άφησε να εννοηθεί πως θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες να επιδιωχθούν αλλαγές στη διάρκεια της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας, για την οποία είπε ότι “θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εάν επιδείξουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα”.

Τόνισε εξάλλου ότι η άποψη της ΝΔ για τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία δεν έχει αλλάξει. “Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν με όποιο τρόπο κρίνουν, πάντα ειρηνικά, όπως έκαναν και στο παρελθόν”, είπε

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι “είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό, την εξαπάτηση, την εθνική ταπείνωση”, ενώ εκτίμησε ότι ακόμη και σε περίπτωση που λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση ο ίδιος θεωρεί δύσκολο “να περάσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών”.

Μιλώντας για την οικονομία δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα κερδίσει σε αξιοπιστία και θα μπορέσει να συζητήσει μετά από έναν χρόνο, με τους Ευρωπαίους για τα πλεονάσματα, ενώ τόνισε ότι η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ θα στηριχθεί και στον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου. Όπως ανέφερε, η ΝΔ δεν θα προχωρήσει στις αθρόες προσλήψεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν θα γίνουν και απολύσεις, ενώ καταλόγισε στη σημερινή κυβέρνηση αφενός ότι αύξησε το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο, και αφετέρου «προκλητική σπατάλη με τους μετακλητούς»

Τόνισε επίσης ότι η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση αλλά ερωτηθείς για τους 15000 εκπαιδευτικούς που έχει πει η κυβέρνηση, τόνισε ο ίδιος δεν θα δεσμευθεί σε οποιονδήποτε αριθμό προσλήψεων εάν δεν μελετήσει ενδελεχώς τα κενά που υπάρχουν. Διευκρίνισε πάντως ότι οι προσλήψεις στην Παιδεία θα ξεκινήσουν στην ειδική αγωγή, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός Φεβρουαρίου το κόμμα του θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την Υγεία.

Επανέλαβε τέλος ότι ακόμη και αν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συγκλίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δεν θα είναι ακυβέρνητη και πρόσθεσε ότι “δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική «διότι αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στην ουσία από την πίσω πόρτα». «Γι΄ αυτό ζητώ όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή για να μπορέσω να εφαρμόσω το πρόγραμμα που παρουσιάζω στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα